Annemette Rosenborg Eriksen startede ene kvinde og siden har Halsnæs Affaldshelte grebet om sig og befriet lokalområdet for mange kilo skrald i naturen. Arkivfoto

Annemette Rosenborg Eriksen startede ene kvinde og siden har Halsnæs Affaldshelte grebet om sig og befriet lokalområdet for mange kilo skrald i naturen. Arkivfoto

Julehilsen fra de landskendte affaldshelte

Lokalt initiativ har vundet genklang ude i landet

Af Halsnæs Affaldshelte, Annemette Rosenborg Eriksen, Hanehovedvej 155, Frederiksværk

Kære Halsnisser: Jeg vil på vegne af Halsnæs Affaldshelte sige tusind tak for et forrygende år med et hav af dejlige mennesker.

Jeg har med stor glæde kunnet se mit initiativ vinde genklang og vokse støt udover hele vores skønne område. Gæve, skønne folk i alle aldre og begge køn har hentet udstyr hos mig generøst doneret af både private, firmaer og butikker, hvilket har betydet, at mange har grebet snapper og sæk og er gået ombord i de store affaldsdynger, som før skæmmede vores område.

Jeg fik faktisk at vide, at Halsnæs Affaldshelte var det mest succesrige affaldsprojekt i landet, hvilket vi kan være stolte over.

Kommunen og Mega Flex samt endog Vejdirektoratet har været aldeles fantastiske og har beredvilligt stillet op gang på gang og hentet vores usorterede sække på alle mulige og umulige lokationer, og De Nova har med stor hjælpsomhed taget imod det hele. Kommunens ansatte indenfor affaldsområdet har også støttet initiativet privat, så glæden har været og er usigelig stor over den store velvilje fra alle sider.

LÆS OGSÅ: ARBEJDER FOR ET RENT HALSNÆS

Initiativet har fået stor mediebevågenhed, der startede med vores egen Halsnæs Avis, derfra bredte det sig til Frederiksborg Amtsavis, den lokale TV-station, TV2-Lorry- endog af flere omgange, samt TV2 i Odense, hvor jeg agerede medvært for Så`Danmark og skulle fortælle om Halsnæs Affaldshelte.

Jeg fik faktisk at vide, at Halsnæs Affaldshelte var det mest succesrige affaldsprojekt i landet, hvilket vi kan være stolte over. Vi står sammen om at rense vores skønne plet på jorden. Vi kan være frustrerede over meget her i livet, som vi ikke kan ændre på, men at samle affald ind og få skønheden frem kan vi alle. Jeg har sågar fået fortalt, at der er en ældre herre med rollator, der møjsommeligt og sejt samler affald på sin vej. Det er fantastisk og viser, at vi alle kan gøre en forskel her og nu.

Ulempen ved initiativet er naturligvis de stramme baller og ulideligt højt humør for ikke at tale om de alt for mange mennesker, man får et nært forhold til, og som kæmper indædt om affaldet ude langs vejene.

Ulempen ved initiativet er naturligvis de stramme baller og ulideligt højt humør for ikke at tale om de alt for mange mennesker, man får et nært forhold til, og som kæmper indædt om affaldet ude langs vejene. Vejkanterne prydes i langt mindre grad af farver og lysglimt fra dåser, plastik og andet hurlumhej, og dyrene omkring os bliver alt for trygge og uskadte. Chokolade, cola og vin fra taknemmelige folk langs vejkanterne gør os alt for usunde. De delikate fyldte hundeposer på markerne indgår ikke længere i vores fødekæde, husene bliver solgt alt for hurtigt, og de mange dyt og vink fra alverdens folk slider bilhorn og håndled op, men det må I tilgive os! Kom med og tag del i denne ugerning!

I kan finde os på Facebook eller skrive privat til mig på amrespaetten@hotmail.com. Glædelig jul til alle♥

Publiceret 18 December 2018 19:00