Soroptimisterne i Helsinge støtter Frederiksværk Krisecenter

Soroptimisterne i Helsinge støtter Frederiksværk Krisecenter

Projekt til fordel for krisecenter

Soroptimisterne i Helsinge inviterer til møde om vold mod kvinder og ligestilling mellem kønnene

Foredrag Soroptimist International Helsinge er en del af et verdensomspændende netværk for kvinder, der arbejder for kvinders og pigers liv og rettigheder.

Mødet, tirsdag 26. november kl. 18 på Café Mille i Helsinge, markerer den internationale FN-dag til afskaffelse af vold mod kvinder og for ligestilling mellem kønnene.

Grevinde Danner

”Vi vil gerne markere denne FN-dag, fordi det er to vigtige emner, og fordi vi gerne vil synliggøre et af vores igangværende projekter, hvor vi støtter Frederiksværk Krisecenter”, fortæller Birgitte Nyborg fra Soroptimisterne.

På programmet er et foredrag om mønsterbryderen grevinde Danner, der testamenterede hele sin kongelige arv samt Jægerspris Slot til gavn for fattige og efterladte piger. Fra uægte barn til kongens hustru - grevinde Danner og arven efter hende.

Knækket kurven

Herefter vil der være en præsentation af Frederiksværk Krisecenter, hvor Jarl og Judith fra krisecentret vil fortælle om arbejdet med voldsramte kvinder og særligt børnene.

”Børn der er opvokset med vold i familien, har øget risiko for senere i livet selv at blive voldsudøvere og voldsofre, så det er et meget vigtigt arbejde hvis vi skal have knækket kurven” fortæller Jarl Vogel.

Der vil også være tid til spørgsmål. Til slut vil der være en orientering om Soroptimisternes vigtige arbejde for fremme menneskerettigheder og kvinders status.

Undervejs serveres en let anretning, der koster 100 kroner. Alle er velkomne. Tilmelding nødvendig: birgittenyborg47@mail.dk eller 20104890 senest den 20. november.

Publiceret 13 November 2019 14:00