Foreningen Halsnæs Filosoferer indbyder til fem aftener om asiatisk filosofi

Foreningen Halsnæs Filosoferer indbyder til fem aftener om asiatisk filosofi

Fem aftener med asiatisk filosofi

Halsnæs Filosoferer indbyder til rejse gennem 2500 års idéhistorie

Halsnæs Filosoferer Kan Indiens, Kinas og Japans filosoffer forandre vores livssyn? Det spørgsmål undersøger foreningen Halsnæs Filosoferer over en række aftener, hvor der stilles skarpt på en række af Asiens helt store mestre og undersøger, hvorvidt de kan give os nye svar på livets store spørgsmål.

Den første aften med asiatisk filosofi foregår tirsdag 22. Oktober og fortsætter tirsdagene 5/11, 19/11, 3/12 og 10/12. Alle fem arrangementer er fra kl. 19-21 i kulturcaféen Karl-e og er under ledelse af David Larsson, der er cand.mag. i filosofi og japansk.

Fra Indien til Japan

Forløbet og tankerejsen indledes hos den tidlige indiske filosofi, derefter bevæges der videre til konfucianismens og daoismens opblomstring i Kina nogle hundrede år senere og slutter i det moderne Japan, hvor øst og vest smelter sammen i et ambitiøst forsøg på at skabe et nyt fundament for filosofien.

Som deltagerne skal se, er den røde tråd hos disse tænkere, at filosofi først og fremmest bør være orienteret mod handling fremfor teori. Man skal derfor ikke forvente en idéhistorisk foredragsrække i traditionel forstand, men derimod en handlingsorienteret, virkelighedsnær og personlig rejse igennem mere end 2.500 års idéhistorie, hvor deltagerne selv spiller en vigtig rolle i fortællingen.

Tilmelding

Tilmelding til de fem aftener foregår via hjemmesiden http://halsnæsfilosoferer.dk/arrangementer/ eller på telefon til Pia Brunse, sekretær i Halsnæs Filosoferer, 40305955. Der er plads til 30 deltagere og prisen for deltagelse er 325 kr. for medlemmer af Halsnæs Filosoferer og 400 kr. for ikke-medlemmer.

Publiceret 13 October 2019 00:00