DN Halsnæs inviteter til leslåning på Rakenhøj. Arkivfoto

DN Halsnæs inviteter til leslåning på Rakenhøj. Arkivfoto

Så svinger vi leen

DN Halsnæs inviterer til Naturpleje på Rakenhøj i Ølsted

Leslåning Søndag d. 18. august kl. 10 mødes naturglade mennesker på Rakenhøj ved Ølsted.

Det er Dansk Naturfredningsforening Halsnæs i samarbejde med Halsnæs Kommune som inviterer til naturpleje på Rakenhøj i Ølsted. Alle er naturligvis velkomne. Parkering ved Ølsted Kirke, følg skilte og flag til toppen af bakkerne.

Naturområdet skånes

Ved at svinge leen og skære græsset af for senere at rive det sammen, skånes naturområdet. Det giver de sarte planter lys og en mere næringsfattig jord at vokse i, fordi græsset efterfølgende fjernes.

Flere arter er kommet tilbage og pryder området sommeren igennem. Nikkende Kobjælde, Tjærenellike, og Gul Snerre kaldet Jomfru Marias Sengehalm er nogle af de sjældnere blomster, der nu tiltrækker insekterne, der er så vigtige for naturen.

Familieaktivitet

Knud Pedersen instruerer og hjælper med leslåningen, og arrangørerne har leer til både børn og voksne, så de byder på en god familieaktivitet. Naturpleje, motion, samvær og oplevelse af et gammelt håndværk. Leslåning er stadig mere populært og udbredt som led i den grønne bevægelse.

Efter er par timers aktivitet, tændes grillen og deltagerne spiser sammen under åben himmel. Der bydes på både grillede pølser, brød og grøntsager samt drikkevarer.

Publiceret 14 August 2019 00:00