Hundested-troubaduren Mads Westfall fejrer 50 års fødselsdag med jubilæumsalbum

Hundested-troubaduren Mads Westfall fejrer 50 års fødselsdag med jubilæumsalbum

Troubadur jubilerer med nyskabende projekt

Mads Westfall fejrer 50 år på bagen med jubilæumsalbum

Fødselsdag Den 19. juli fylder Mads Westfall, den i Hundested opvoksede trubadur, 50 år.

Samtidig har han i 2018 optrådt professionelt i 30 år, de seneste 10 år som sangskriver og entertainer på fuld tid. Det hele fejres med et jubilæumsalbum, hvorfra de to første sange 'Sort' og 'En tur til Californien' netop er sendt på gaden.

Alle sangene på det nye album bliver det Mads kalder 'efterfølgere' – nye sange skrevet på basis af og som kommentarer til allerede kendte numre. Halvdelen af de sange, han har lavet efterfølgere til, er kendte hits fra ind- og udland, den anden halvdel er de bedste af de sange, han selv har udsendt gennem de seneste 10 år.

Nørdet og unikt projekt

"Det er et usædvanligt, temmelig nørdet og vist også ret unikt projekt, som startede med, at jeg for 10 år siden sammen med min tidligere show-makker Steen Svanholm skrev en fortsættelse af historien om Mona og Jesper Ravn fra Søren Kragh-Jacobsens hit 'Kender du det?', fortæller Mads Westfall og fortsætter:

"Den sang blev et fast og meget populært element i mit solo-show, så jeg lavede flere efter samme opskrift, blandt andre den nye single 'En tur til Californien', hvor jeg har omplantet Eagles-klassikeren 'Hotel California' fra den californiske ørken til en provinsby i Danmark, og sat min egen musik til".

"Senere gik det op for mig, at jeg også kunne bruge arbejdsmetoden på mine egne sange, hvad den anden single 'Sort', som er en efterfølger til min 2010-single 'Grå', skrevet på samme melodi, men fuldstændigt omarrangeret, er et eksempel på".

Frikvarter fra en travl musikalsk hverdag

"Jeg er utroligt glad for de nye sange, og projektet har samtidig fungeret som et frikvarter fra min travle musikalske hverdag", siger Mads Westfall som har mere end 60 koncerter i kalenderen i år sammen med visetrioen Halfdanskerne.

Dertil kommer mindst lige så mange andre optrædener med morsom og musikalsk underholdning, blandt andet for firmaer og private:

"Jeg elsker samspillet med publikum, når jeg står på scenen, men det har også været fantastisk at grave mig ned i studie-arbejdet sammen med min faste samarbejdspartner Tom Kræmer Lindby, og skabe færdige numre helt efter mit eget hoved og mine egne ører", slutter Mads Westfall.

Flere sange på gaden

Der kommer snart endnu flere sange på gaden fra det nye album, som udkommer først på efteråret.

Den 4. august har Mads ganske sikkert flere af de nye sange med, når han optræder solo på Halsnæs Bryghus kl. 20.30.

Publiceret 11 July 2018 00:00