Et af vikingeskibene til Fox Sports VM-studie.

Et af vikingeskibene til Fox Sports VM-studie.

Glasskibe fra Halsnæs til VM i Rusland

Massiv eksponering via amerikansk sportskanal

VM Egeværk og Backhaus-Brown har kreeret tre store vikingeskibe af glas og træ til det amerikanske VM-studie hos sportskanalen Fox Sports.

De vil formentlig blive bemærket af TV-seere verden rundt, og dette eventyr startede egentlig med at Fox Sports set designer kontaktede de to værksteder bag skibene efter at have set dem på Instagram.

Fra i morgen vil alle amerikanske fodboldfans helt automatisk stifte bekendtskab med Glasskibene fra Hundested.  

Når startskuddet går for VM i Moskva, kan alle amerikanske fodboldfans godt indstille sig på at stifte bekendtskab med dansk kunsthåndværk, når det er bedst. Mens uret har tikket ned for fodboldfans over hele verden, har en mand fra Texas arbejdet hårdt på at få det amerikanske VM-studie klart. Han hedder Jesse Medeiros, og er set designer for Fox Sports, der har enerettigheder på at sende VM-fodbold til de amerikanske fans. Til dekoration af studiet har han bestilt tre enorme skibe i glas og træ fra to danske værksteder. 

VM-skibene

Glasskibene er lavet af snedkerværkstedet Egeværk og glaspusteriet BackhausBrown, der er naboer på Hundested Havn. Henvendelsen kom i begyndelsen af året, og efter en lang dialog med Jesse om størrelser, farver og udtryk, blev de unikke VM-skibe kreeret i de to værksteder, og afsendt til Texas efter påske.  Herfra hed destinationen Moskva, og Jesse Medeiros melder nu klar fra det tvstudie, der eksklusivt sender VM til de amerikanske fodboldfans: "The pieces are on set and look great".   

Sommerfugle i maven

På havnen i Hundested har de oplevet stor succes med de Glasskibe, som Jesse Medeiros forelskede sig i, de sidste to år.

Alligevel er VM-oplevelsen noget særligt: "At blive udvalgt til sådan et projekt er altså lidt surrealistisk", fortæller Mette Bentzen fra Egeværk, der fik forespørgslen på den store opgave på Instagram.

"Vi er oppe i nogle vilde dimensioner her - Fox Sports og Telemundo har købt TV-rettighederne til VM-slutrunderne i år og 2022 for en milliard dollars, og er eneste tilbud til de mange millioner seere, der gerne vil følge med i VM i fodbold. Vores Glasskibe vil være på hver eneste dag som dekoration i studiet, så det er en massiv eksponering for os. Vi er vildt stolte og har store sommerfugle i maven." 

kilde: pressemeddelse 

Publiceret 14 June 2018 11:54