Udstykningen Torup Syd eller Hvideland-arealet vil øge indbyggertallet fra 350 til 500.

Udstykningen Torup Syd eller Hvideland-arealet vil øge indbyggertallet fra 350 til 500.

UDVIDELSE:

Torup har en Hvideland-plan

UDVIDELSE Landsbyen Torup er et tilflytterområde, og står det til Halsnæs Kommune skal landsbyen vokse fra 350 til ca. 500 indbyggere.

Bydelen Hvideland i den sydlige del af Torup var et emne på et borgermøde i landsbyen den 5. februar, og Torup Ting-formand Peter Plant melder, at beboerne fortsat ønsker at have hånd i hanke med den lokale udvikling. Hvidelandplanen vil formentlig udfolde sig i perioden 2019-2022.

"Derfor har vi med økonomisk støtte fra blandt andre Økosamfundet Dyssekilde etableret Torup Fonden, en lokal jordfond, som skal sælge byggemodnet jord videre til andelsbolig- og erhvervsforeninger. Sigtet er på denne måde at sikre en socialt, økonomisk og kulturelt bæredygtig udvikling: En succesfuld model for den moderne landsby," fortæller formanden.

Torup Ting slår også på, at det skal være godt at bo og arbejde i det dynamiske landsbysamfund med skole, børnehave, butikker, forsamlingshus, økosamfund, kirke og kulturliv, f.eks. Torup Bogby, Torup DOKby, Musik i Mejeriet, Himmelstorm Festival og Torup Marked.

"Vi ser frem til nye naboer. Vi arbejder nu videre med Hvideland/Torup Syd og Torup Fonden for at have hånd i hanke med udviklingen i vores lokalområde, og vi er ved at forberede lokalplansarbejdet, som skal foregå i samarbejde med Halsnæs Kommune," forklarer Peter Plant og tilføjer, at der allerede er  skaffet 235.000 af de 300.000 kroner, som skal til for at danne en fond. /an

Publiceret 09 February 2018 07:00