Kanto er 18 måneder gammel og har trænet spor og eftersøgning siden han var 4 måneder. Privatfoto.

Kanto er 18 måneder gammel og har trænet spor og eftersøgning siden han var 4 måneder. Privatfoto.

Kanto fandt den døde

Det var Lars Bregnbak og hans hund Kanto, der ved kanalen bag campingpladsen i Frederiksværk fandt liget af den eftersøgte 25-årige

Af
Kim Larsen

Kim Larsen

FREDERIKSVÆRK Politiet var mandag formiddag gået i gang med at eftersøge den 25-årige mand, der søndag var blevet meldt savnet. Men det var en privat hundeejer, der fandt den 25-årige - desværre ikke i live.

Lars Bregnbak, Annisse, var taget ud for at træne spor med sin schäfer Kanto, da han på Facebook så efterlysningen:

“Jeg besluttede at træne eftersøgning med hunden i stedet for, selvfølgelig i håb om at finde den eftersøgte i live,” fortæller Lars Bregnbak.

Politiet var i gang omkring Slusen og i Krudtværksområdet, så Lars Bregnbak valgte at eftersøge rundt om gymnasiet og på tværs af campingpladsen:

“Kanto eftersøgte 4 km og pludselig havde han fært af noget i sivene ved åen, og herefter førte hunden mig direkte til den eftersøgte, som jeg desværre kunne konstatere ikke var i live.”

“Jeg ringede selvfølgelig straks til politiet. De sagde til mig, at det kunne have taget rigtig mange timer, før de havde fundet den eftersøgte, fordi han blev fundet i modsatte retning af det søgeområde, de var startet ud fra.”

“Jeg er meget stolt af hunden, men det er utroligt trist at finde den eftersøgte død. Jeg ved, at det må være utroligt hårdt for familien lige nu, og jeg og ville ønske, vi havde fundet ham i live,” siger Lars Bregnbak til Halsnæs Avis.

Publiceret 13 March 2018 00:00