Var det mon en mink eller en odder, som sidste uge var på fisketur i kanalen ved Ågrillen? Foto: John Schweitzer
Var det mon en mink eller en odder, som sidste uge var på fisketur i kanalen ved Ågrillen? Foto: John Schweitzer
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vildt dyreliv i byen


NATUR En mulig sensation dukkede pludselig op i kanalen ved Ågrillen sidste uge, og turisten John Schweitzer kontaktede straks Halsnæs Avis med fotos af et dyr, der kunne ligne en odder. Den slags dyr er her til lands kun observeret i Jylland foruden nogle få eksemplarer i det sydsjællandske, men kunne en odder mon have forvildet sig til Frederikværk?

Associate professor Peter Rask Møller, Statens Naturhistoriske Museum, fik tilsendt billederne og kunne efter nogle timers granskning konkludere: “Det er en mink - den ligner godt nok en odder en del, men her er billederne så gode, at der ikke er den mindste tvivl”.

Om minken så er sluppet ud af fangenskab, eller hvor den nu stammer fra, er et åbent spørgsmål, men læserreaktioner på netavisartiklen sidste uge afslører, at mink i kanalen ikke er et helt sjældent syn, og at der i øvrigt er et vildt dyreliv nær bymidten.

Læser Mik Kristensen fortæller: “Har spottet minken et par gange. Hvis I i øvrigt vil se isfuglen, skal I bare følge åen helt ud til hospice. Der er gevinst ca. hver tredje gang. Og ved hospice bor en lille ugle i et træ. Fortsætter man videre kommer fugleudkigsposten, og tager man videre mod Auderød, kan man møde bæveren ved Ladegårdssøen. Der er også rådyr.”

an


Publiceret: 30. April 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt