Jens Veggerby og Claus Bodenhoff ved tirsdagens arrangement i Gjethuset. Fotos Thomas Quvang
Jens Veggerby og Claus Bodenhoff ved tirsdagens arrangement i Gjethuset. Fotos Thomas Quvang
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Veggerby om Bagger: “Han var jo en flink fyr”

Jens Veggerby og Team Bodenhoff gæstede Gjethuset tirsdag aften

DANMARK RUNDT “Jamen han var en rigtig flink fyr, ved det første møde med ham hjalp han mig i fitness-centret, da jeg genoptrænede efter et brækket ben”.

Deltager i styregruppen omkring Danmark Rundt 2017 og tidligere professionelle cykelrytter Jens Veggerby var blandt talerne, da Team Bodenhoff og Danmark Rundt 2017 styregruppen var i Gjethuset tirsdag aften for at fortælle det lokale erhvervsliv omkring projektet Danmark Rundt og indsamlingen af penge til Børnecancerfonden.


Blind tillid

Netop Jens Veggerby lukkede op for 'posen' omkring sit forhold til Stein Bagger og IT-Factory.

Et forhold der startede med blind tillid og endte med et svigt i mange-millionersklassen.

“Jeg er opdraget til at stole på folk, og han (Stein Bagger) var en mand fyldt med venlighed og karisma, han færdedes dengang i de rette kredse og han viste enorm interesse for cykelsport og for kunst”, fortalte Jens Veggerby bl.a. om den første tid med Stein Bagger.

“På intet tidspunkt ringede alarmklokkerne, netværket involverede toppen af poppen, ligefra statsministeren til øverste direktør fra IBM og, at Stein og IT-Factory ville kaste et historisk stort sponsorbeløb i ryggen på Bjarne Riis' cykelhold var jo intet mindre end fantastisk. Samtidig ville han dekorere firmaets domiciler i Danmark og Frankrig med kunst fra mit galleri. Det var svært, at få armene ned”, fortalte Jens Veggerby.

Armene kom dog ned med raketfart. IT-Factory gik som bekendt konkurs, væk var alle millionerne og væk var Stein Bagger:

“Da gik det op for mig, at noget var helt galt, Stein Bagger forsvandt samme dag Bjarne Riis's cykelhold CSC-Tiscali skulle præsenteres i Charlottenlund foran IT-Factory - resten af historien kender de fleste af Jer”, fortalte Jens Veggerby.

Release på sangen ’Aldrig gi op’ - fremført af Ronni Garner.
Release på sangen ’Aldrig gi op’ - fremført af Ronni Garner.

Projekt med vokseværk

Efter Jens Veggerby stærke foredrag gik Claus Bodenhoff på scenen og fortalte om projektet Danmark Rundt til fordel for kræftramte børn og deres familier:

“Mange troede nok jeg var lidt småtosset og at det var en enlig svale, da jeg alene cyklede landet rundt første gang for tre år siden. Det var det ikke”, fortalte Claus Bodenhoff og fortsatte:

“Det er et projekt som har vokseværk og rigtig mange ildsjæle er nu involveret omkring Danmark Rundt, ligeså rigtig mange sponsorer over hele landet”.

“Sidste år indsamlede vi næsten 1.000.000 kroner til Børnecancerfonden og jeg håber vi kan nå derop igen i år”, lød det beskedent fra Claus inden ruten for dette års rundtur i landet blev offentliggjort.


Starter i Lynæs

Her kunne Kurt Elmegaard fra styregruppen løfte sløret for en spændende tur med start i Lynæs den 7. august og hjemkomst til Frederiksværk den 15. august.

På disse otte dage venter der små 800 kilometers tur gennem det danske landskab med en lille afstikker til Flensborg på en af etaperne.

“Vi glæder os rigtig meget til turen gennem Danmark og gør samtidig opmærksom på, at det ikke er et cykelløb, men en cykeltur som alle, mod et deltagebyr kan deltage i, og det er op til folk selv om de vil med hele turen rundt eller deltage på enkelte etaper”.

Efter offentligørelsen af ruten rettede Marianne Benzon Nielsen, direktør for Børnecancerfonden, en stor tak til Team Bodenhoff, fortalte om Børnecancerfonden, dets virke, og om hvor hårdt det rammer, når børn bliver ramt af kræft.

Som punktum for arrangement blev den officielle sang til Danmark Rundt 2017, 'Aldrig gi op' sunget af Ronni Garner, som i lighed med sidste år, tager imod rytterne med glad fællessang, når de triller ind på torvet i Frederiksværk den 15. august.


Publiceret: 16. Juni 2017 10:29

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt