703 elever i 7.-9. klasserne i Halsnæs Kommune har deltaget i en stor ungeprofilundersøgelse. Arkivfoto: Mostphotos.
703 elever i 7.-9. klasserne i Halsnæs Kommune har deltaget i en stor ungeprofilundersøgelse. Arkivfoto: Mostphotos.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

UNGE: Det er helt normalt ikke at ryge og drikke

Ny undersøgelse viser, at langt de fleste unge i Halsnæs trives godt og opfører sig pænt


UNGEPROFIL Det er som regel de unge, som laver 'ballade', der får mest omtale i medierne. Også her i Halsnæs. Men langt de fleste unge trives godt og opfører sig pænt, viser en ny undersøgelse blandt 7.-9. klasserne i Halsnæs Kommune.

703 elever (ud af 895) i udskolingen har besvaret et spørgeskema med spørgsmål om bl.a. trivsel, mobning, motion, rygning, alkohol, hash, andre rusmidler og kriminalitet.

Det er andet år, at unge i Halsnæs deltager i denne ungeprofilundersøgelse. I forhold til sidste års undersøgelse ses en positiv tendens på mange områder:

Flere unge er glade og føler sig som del af et fællesskab. Færre unge pjækker, færre unge føler sig fagligt dårlige og færre unge oplever høj travlhed.

Flere unge har aldrig røget cigaretter, færre ryger dagligt, færre har prøvet at være fulde og færre har prøvet at ryge hash.

Færre unge har begået kriminalitet som butikstyveri og indbrud.

Men selvom der ses en positiv tendens, skal man passe på at juble for meget, mener SSP-koordinator Martin Bannow. Der er tale om forholdsvis små forskydninger, og der skal ikke mange til at flytte rundt på tallene.

“Det går på mange områder rigtig godt. De unge opfører sig generelt flot, men der er en restgruppe, som fylder meget i bybilledet og som agerer knap så hensigtsmæssigt. Det nytter ikke at male billedet alt for lyserødt, for der er nogle unge med udfordringer.”

Men ungeprofilundersøgelsen viser som sagt, at langt, langt de fleste unge opfører sig pænt. Og det er vigtigt at minde de unge om, mener Martin Bannow:

“De unge spejler sig i hinanden, og derfor er det vigtigt at få bragt budskabet ud: 'Du er ret normal, når du ikke drikker, ikke ryger, ikke tager rusmidler og ikke laver kriminalitet'.”


Publiceret: 18. Marts 2017 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt