Randolf Carlos Aabye har tidligere hjulpet skoleelever med film og redigering - her ved ’Tal ordentligt-dagen’ på Frederiksværk Skole, Melby. Arkivfoto TQ
Randolf Carlos Aabye har tidligere hjulpet skoleelever med film og redigering - her ved ’Tal ordentligt-dagen’ på Frederiksværk Skole, Melby. Arkivfoto TQ
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

TV-Slam ramte med orkanstyrke

Skoleelever gav deres bud på ’Mit hood 2030’

Filmkunst TV-Slam ramte med orkanstyrke tirsdag formiddag Frederiksværkskolen, afd. Melby

Ja du hørte rigtigt, den nye filmkunstart TV-Slam ramte tirsdag alle 7.-8. klasseeleverne på Frederiksværk skole, afd. Melby, hvor de selv skulle producere TV-Slam om fremtiden.

Efter en kort og energisk kick-off med registrering, TV-Slam regler og indblik i andres elevers TV-Slam fik eleverne fem timer til at lave deres bud på dagens emne “Mit hood år 2030”. (Hood, slang for nabolag).


38 sekunder

TV-Slam® er et nyt filmkunstformat på 38 sekunder og et efterfølgende live debatshow.

Her kan TV-Slammerne (skoleelever) frit ytre deres holdning om fremtidens Halsnæs. Temaet er fundet i samarbejde med faglig leder i udskolingen Thomas Haarup Karlsen, Lærer Jens Rane Holch og idemand Randolf Carlos Aabye. Hensigten er at give lokalpolitikere og borgere mulighed for, at høre hvad de unge mener om fremtiden i Halsnæs.

Det via det færdige resultat, en kortfilm, som er et mix af film, billeder, lyd og musik, alt sammen produceret af eleverne selv.


Debatshow i Melbyhallen

Eventen afsluttes med et gigantisk debatshow i Melby hallen, fredag den 21.april kl.19.30 hvor publikum og debatpanel, sammen debaterer og finder vinderne af de 2 gyldne kovendinger til Hippeste TV-Slammer og Skolemesteren i TV-Slam. I alt er 18 film med ved fredagens show, hvor emnerne bl.a. er jantelov, kedsomhed, kriminalitet, naturkatastrofer. 

Alle deltagende TV-Slam uploades efterfølgende til Youtube kanalen TV-Slam, hvor det TV-Slam med flest visninger vinder Visningsprisen, som overrækkes den 19. juni 2017.


“Litteraturens kampsport”

Idemanden bag TV-Slam Randolf Carlos Aabye fortæller:

”TV-Slam er en ungdommelig og nutidig udgave af litteraturens kampsport poetryslam, som giver de unge en mulighed for, at ytre deres holdning om et tema til den offentlige debat. Mange unge er vant til at udtrykke sig via filmmediet og her får de en mulighed for at inspirere lokalpolitkere på en helt ny måde, og samtidig udfordre sig selv i filmpoetisk kunst på kort tid.”


Publiceret: 20. April 2017 09:43

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere