Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Trekløver i Halsnæs

Ole Wedel Nielsen

Jeg læser at der i Halsnæs allerede 8 måneder før valget er indgået valgforbund mellem byrådets tre mindste partier, liste F,Ø og Å. Uden om Socialdemokratiet. Jeg er sjældent enig rent politisk med de ovennævnte partier, men må dog udvise en vis beundring for initiativet. De vil ikke een gang til se deres stemmer gå til at støtte en borgerlig borgmester. Forståeligt. Jeg ville da heller nødigt gå i valgforbund med andre borgerlige partier og så se Dansk folkepartis stemmer gå til en ”rød regering” i Halsnæs.

Steffen Jensen, liste A´s spidskandidat, får det til at lyde som om socialdemokratiet var nødt til at konstituere sig med Venstre og Dansk Folkeparti efter valget i November 2013. Det var også hvad jeg fornemmede under en samtale med Steffen Jensen og hans forgænger Helge Friis forleden dag. Jeg fortalte dem at de jo selv havde stemt for den nuværende borgmester, og at hvis de efter valget ikke ønskede en Venstreborgmester, kunne have gjort lige som SF og EL og have stemt imod. Men et par godbidder i form af udvalgsformandsposter kunne de tilsyneladende ikke stå for! Så de gik med i konstitueringen med Venstre og Dansk Folkeparti. Nuvel, Venstre betalte selv, så fred være med det. De seneste tre år har en del 11-10 afstemninger i byrådet dog vist at Socialdemokratiet ikke helt har levet op til konstitueringen. De har ligeledes fremsat urigtige påstande om at Dansk Folkeparti har stemt for nedskæringer på ældreområdet. Intet er mere forkert. Dansk Folkeparti har netop sørget for at ældreområdet er ”fredet” for nedskæringer, og har endda fået tilført flere midler til området. En positiv ting, var dog det brede budgetforlig i 2015. Alt mulig ros for det.

Åbner det så nye muligheder for fremtidens samarbejde i Halsnæs byråd at liste A nu står udenfor valgforbundet i rød blok? Kunne de spirende tilnærmelser mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti på Christiansborg have en afsmittende effekt i Halsnæs kommune? Sandsynligheden er næppe ret stor. Vi står lidt for langt fra hinanden. For ikke at tale om valgforbund. Det er ren utopi.

Men husk: Dansk Folkeparti stiller aldrig ultimative krav, eller sætter sig på bagbenene i forhandlinger. Vi er altid til at tale med. Om det så fører til aftaler er noget helt andet. Og er det ikke at gøre det bedste for Halsnæs kommune vi alle sammen gerne vil? Det er jo lige som det vælgerne i kommunen forventer af os. Det må vi alle sammen leve op til!

Ole Wedel Nielsen

Byrådsmedlem Halsnæs

Og byrådskandidat for

Dansk Folkeparti.

Ole Wedel Nielsen

Gøgevænget 9

3390 Hundested

Tlf 20486904

olewn@halsnaes.dk


Publiceret: 19. Marts 2017 10:23
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt