Benny Nielsen, forperson i Alternativet. Partiets opstillingsliste er endnu ikke klar.
Benny Nielsen, forperson i Alternativet. Partiets opstillingsliste er endnu ikke klar.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tre partier i grønt valgforbund

Alternativet, SF og Enhedslisten vil indgå valgforbund til kommunalvalget

KV17 Alternativet, Enhedslisten og SF har aftalt at indgå valgforbund til kommunalvalget i efteråret. Valgsamarbejdet betyder, at det samlede stemmetal for disse tre partier indgår som faktor i regnestykket, når de 21 mandater skal fordeles.

Populært sagt vil et partis ’overskydende stemmer’ gå til de andre partier i valgforbundet. Det sker for at undgå eventuelt stemmespild.

De tre partier kalder selv samarbejdet for et “grønt valgforbund”.

I en fælles pressemeddelelse skriver de tre partier, at de vil “samarbejde om konkrete løsninger og ønsker at understrege den fælles vilje til en grøn og socialt ansvarlig politik”.

“Vi er tre forskellige partier med hver sin politiske profil, men i praktisk lokalpolitik er der mange lighedspunkter. Vi ønsker alle at inddrage borgere, medarbejdere og brugere af kommunens tilbud og vi ønsker at samarbejde med alle, om gode lokale løsninger”


Enhedslisten

I Enhedslisten har man forventning om, at flere pladser til de tre partier vil betyde højere prioritering af velfærden i kommunen.

”Især de ældre borgere, skoler og daginstitutioner skal prioriteres i det kommende byråd” siger Lisbet Møller, der genopstiller som spidskandidat for Enhedslisten.

“For Enhedslisten er det vigtigt, at vi ikke lægger stemmer til en blå borgmester. Vi vil ikke, som ved sidste kommunevalg, risikere et valgsamarbejde med Socialdemokraterne, som på vores stemmer konstituerer sig med Venstre og DF. Det er vi sikret med dette valgforbund”

Lisbet Møller, spidskandidat for Enhedslisten.
Lisbet Møller, spidskandidat for Enhedslisten.

SF

Anja Rosengreen, SFs borgmesterkandidat og nuværende byrådsmedlem:

“SF har altid været et rødt-grønt parti, og til det kommende valg ønsker vi derudover en helt ny tilgang til den politiske styring. Vi vil ’vende vrangen ud’ på kommunen, så borgerne kommer ind i kernen og deltager i ideudviklingen.”

“Det skal være tydeligt for borgerne, at de er de reelle ejere af kommunen. Den siloopbyggede forvaltningsstruktur er forældet. Det hele menneske skal kunne hjælpes på tværs af sundheds-, social-, og beskæftigelsesområdet.”

“ For SF er gennemsigtighed i det politiske og det administrative arbejde en meget vigtig værdi, og det gælder på alle områder. Medarbejdere skal opleve, at de er en del af en demokratisk organisation”

Anja Rosengreen, borgmesterkandidat for SF.
Anja Rosengreen, borgmesterkandidat for SF.

Alternativet

Alternativet har endnu ikkes forperson, Benny Nielsen, er tilfreds med den aftale de trepartier har indgået;

“Vi stiller op for første gang, og ønsker en ny politisk kultur. Vi oplever, der er behov for mange ændringer, og med mod og ansvar er det muligt at vende tingene lidt på hovedet, inddrage borgerne og finde nye løsninger sammen. Vi siger: ’Flere ved mere’.”

“Vi arbejder med tre bundlinjer: den miljømæssige, den sociale og den økonomiske, som vi vil udfolde og bruge i vores samarbejde til at gøre Halsnæs Kommune mere grøn og social bevidst.”

“Vi vil ikke glemme erhvervslivet, som vi ser som en vigtig sparringspartner. Vi skal styrke sport og fritidsliv og give kulturen tilbage til dem der kan og vil.”

kil@lokalavisen.dk


Publiceret: 16. Marts 2017 10:44
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt