Sundhedsminister Ellen Trane Nørby i samtale med en af patienterne på Arresødal Hospice. Foto: Jan Stephan.
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby i samtale med en af patienterne på Arresødal Hospice. Foto: Jan Stephan.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Sundhedsminister på hospicebesøg

Døende har nu mulighed for ’palliativ sedering’ på et tidligere tidspunkt end førHOSPICE Mandag var sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) på besøg på Arresødal Hospice for at høre om den palliative indsats på hospicet.

For nylig er der lavet en bred politisk aftale for palliativ sedering og øget selvbestemmelse for patienter. Regeringen har også spillet ud med forslag om knap 80 millioner kroner til styrket hjælp og oprettelse af flere børnehospicepladser i Danmark.

”Hospiceområdet optager mig meget, og jeg glæder mig til at møde Arresødals medarbejdere og patienter, ” sagde Ellen Trane Nørby forud for besøget.

Arresødal Hospice har eksisteret som hospice siden 2005 og har derfor mange års erfaring med at yde omsorg og palliativ behandling i den sidste tid.

“Det er vigtigt, at vi styrker hospiceområdet i Danmark og skaber gode muligheder for at sikre, at meget syge patienter kan få en værdig afslutning på livet. Derfor er jeg også glad for vores nye politiske aftale, der netop øger muligheden for en værdig død,” siger Ellen Trane Nørby.

Den faglige vejledning er ændret, så perioden med mulighed for afsluttende palliativ sedering forlænges.

Før skulle patientens sygdom være så fremskreden, at døden med stor sikkerhed ville indtræde inden for “timer til få døgn”. Det er nu ændret til inden for “dage til uger”.

”Mange sundhedspersoner har efterlyst klarhed på området, og der har ikke været en ordentlig sammenhæng mellem loven og reglerne på området. Derfor glæder jeg mig også til at tale om aftalen med personalet på hospicet,” siger Ellen Trane Nørby.

Arresødal Hospice er en integreret del af den samlede palliative indsats i Region Hovedstaden.

kil@lokalavisen.dk


Fakta

Palliativ behandling har til formål at nedsætte og lindre symptomer på livstruende sygdom.

Palliativ sedering er at give de smertestillende eller beroligende midler, som er nødvendige for at patienten kan dø uden smerter - også selvom døden måske fremskyndes


Publiceret: 14. November 2017 14:20

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Halsnæs Avis

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt