Foreninger får i samarbejde med DGI sparring og vejledning til nye tiltag. Foto Gregers Kirdorf.
Foreninger får i samarbejde med DGI sparring og vejledning til nye tiltag. Foto Gregers Kirdorf.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Succes med foreningsudvikling

Synlighed og strategi i Gymnastikforeningen Hundested
FORENINGSLIV Gymnastikforeningen Hundested påbegyndte i september 2016 et foreningsudviklings-forløb hos DGI Nordsjælland, med det resultat, at Foreningen nu har fået skabt mere synlighed i lokalsamfundet og har fået en målrettet strategi.

Vitamin-indsprøjtning

DM i foreningsudvikling er et forløb, hvor foreninger i samarbejde med DGI får vejledning og sparring på hvordan de får implementeret nye tiltag i foreningen.

Forløbet, som er gratis for foreninger, startede i september og varer frem til september i år. Foreningen vælger selv hvilket område, der skal udvikles i foreningen, det kan fx være at få flere frivillige hænder, at være mere synlig i lokalsamfundet eller noget helt andet.

Anette Otto Larsen er formand i Gymnastikforeningen Hundested og meldte foreningen til forløbet:

”Vi er gået fra at være en forening bestående af en sammentømret bestyrelse, og valgte at skifte to bestyrelsesmedlemmer ud hvert år, således er vi i dag en ung bestyrelse, med en masse nye kræfter og ideer. Vi er en forening der altid har gang i mange projekter og kører derud af med fuld fart og har nu fået gode redskaber til hvordan vi kan arbejde sammen og have en fælles ramme for vores projekter”.


Det bedste råd ”hop ud i det”

”Mit råd til foreninger der overvejer at melde sig til et foreningsudviklingsforløb er, at man bare skal hoppe ud i det”, forklarer Anette og fortsætter:

”Vi brugte en del tid i opstartsfasen på at blive afklaret på, hvilken retning vi skulle gå og hvad vores mål var”.

“Vi deltog i et vildt spændende kick-off møde med andre foreninger, hvor vi fik forskellig inspiration til hvordan vi kunne gribe forløbet an. DGI har en hel værktøjskasse med utrolig mange værktøjer, som sparker én godt i gang. Vi fik lavet en analyse af vores udviklingsmuligheder, så vi i fællesskab kunne definere nogle klare mål og potentialer og på baggrund heraf lave en plan”.

Foreninger der ønsker at deltage i et udviklingsforløb, kan læse mere på DGIs hjemmeside og henvende sig til Rune Fjord Marschall, udviklingskonsulent i DGI Nordsjælland på rfm@dgi.dk.


Publiceret: 07. Juni 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Halsnæs Avis

ANNONCER
Se flere