Marcus Dalhauge var tæt på en udligning og blev kort efter snydt for et straffespark. Foto Thomas Quvang

Marcus Dalhauge var tæt på en udligning og blev kort efter snydt for et straffespark. Foto Thomas Quvang

Skæbnen var hård ved FFK

Det kræver mirakler hvis FFK skal undgå nedrykning til Serie 3

Af
Thomas Quvang

Fodbold Var det endt med en 4-2 sejr til FFK, så var der ikke nogen der kunne rynke på næsen over det.

For chancerne var til det, arbejdsindsatsen kunne der ikke sættes en finger på, men til gengæld så var besøgelsestiden en by i Rusland. Også endte det med et ualmindeligt skuffende 1-2 nederlag da Birkerød var på besøg lørdag eftermiddag.

Et resultat der med 99.9% sikkerhed sender Frederiksværks bedste mandskab ned i Serie 3. Det kræver mere end 'blegt og mirakler', at sikre overlevelse efter lørdagens nedtur.

Snydt for straffe

Birkerød havde meget lidt at byde på, men bragte sig alligevel hurtigt foran 1-0, da kuglen blev skudt i kassen fra tæt hold eneste gang gæsterne var farlige i 1. halvleg.

Kort før pausen havde Marcus Dalhauge en stor chance for at udligne, men afslutningen fra en spids vinkel sneg sig på den forkerte side af stolpen. Kort efter blev samme Dalhauge snydt for et straffespark, da han blev hægtet i oplagt scoringsposition. Kampens dommer var gennemgående ikke hjemmeholdet venligt stemt.

Gigant chancer

I 2. halvleg var det FFK der havde et markant overtag, men den maglende skarphed foran gæsternes mål skreg nærmest til himlen.

Kristian Hansen burde have udlignet, da han sendte et indlæg på stolpen fra tæt hold, og kort efter misbrugte samme Kristian Hansen en gigantisk hovedstødschance fra få meter. Puha, det var to direktører som 'Dinosauren' brændte.

Og i stedet var det gæsterne, der bragte sig på 2-0 da en dyb stikning satte hjemmeholdet mat og Mathias Bahne blev udplaceret i hjemmeholdets mål. En iskold spand vand i hovedet på hjemmeholdet.

Drop af dimensioner

Ti minutter før tid kom FFK endelig på tavlen, men der skulle et målmandsdrop af dimensioner til at reduceringen var der. Et indlæg fra Dennis Pasic blev fumlet ind i eget net, og det gav FFK fornyet håb om point.

Gæsterne red dog stormen af og kunne juble over tre point. To scoringer på to chancer, mere skulle der ikke til. FFK havde alle chancer for at sikre tre point, men kendte ikke den berømte besøgelsestid.

Sidste livline for FFK må bælive torsdagens udekamp i Taarbæk. Bliver det et nederlag her, så er nedrykning en realitet.

Publiceret 19 May 2019 16:16