Taifu's fem landsholdskæmpere præsterede fremragende ved Polish Open

Taifu's fem landsholdskæmpere præsterede fremragende ved Polish Open

Polish Open: Taifu-femkløver i VM-form

Taifu's fem landsholdskæmpere viste topform seks uger inden verdensmesterskaberne

Karate I søndags var Taifu’s fem landsholdskæmpere Luka Vojinovic, Manon Timmermann, Luka Timmermann, Nikoline Gaarn og Jonas Gaarn til Polish Open i Stettin. Et stort internationalt stævne i WUKF regi, der i år tiltrak kæmpere fra 13 forskellige lande.

Udøverne fra Taifu har siden efteråret trænet flere timer dagligt både i Taifu Dojo i Frederiksværk under Sensei Jesper F. Andersen og ved landsholdstræningerne i Solrød. Bl.a. var der i hele påskeferien tre timers daglig træning i Taifu.

Mange landsholdskæmpere brugte Polish Open til at tjekke formen ud inden VM i Bratislava i juni, og man må sige at de danske kæmpere var i topform. Danmark blev således mest vindende nation ved stævnet og Taifus kæmpere opnåede meget flotte placeringer.

Knivskarpt fokus

Luka Timmermann, der er ny på det danske landshold, opnåede en flot 4. plads i kata drenge 13-14 år, en meget fin placering foran flere rutinerede kæmpere. Desværre ingen medalje om halsen, men det tegner rigtigt godt for fremtiden.

Manon Timmeman vandt guld i kata piger 11-12 år i en af stævnets største puljer. Manons præsterede på et virkeligt højt niveau og holdt knivskarpt fokus hele vejen.

Enestående hurtighed

Ved stævnet var det tilladt at tilmelde sig både i sin egen aldersklasse samt i klassen over, og dette havde bl.a. Jonas Gaarn benyttet sig af. Desværre blev det kun til en 4. plads i kata i hans egen aldersklasse 15-17 år, men Jonas tog revanche i kata 18-20 års klassen, hvor hans præstation gav ham en sikker bronzemedalje.

I individuel kumite 15-17 år vandt Luka Vojinovic en sølvmedalje i en virkelig hård pulje, men med vanligt overblik og sin helt enestående hurtighed, kom han næsten helt til tops.

Luka tabte finalen knebent til en anden dansk landsholdskæmper, så glæden var stor i den danske lejr. I holdkumite kæmpede Luka sig sammen med sit hold til en meget velfortjent guldmedalje.

Hård kontakt

Nikoline Gaarn benyttede sig også af muligheden for at deltage i flere puljer.

Desværre blev hun i sin individuelle pulje diskvalificeret lige inden semifinalen grundet for hård kontakt. Dette gav plads til at to af hendes holdkammerater fra Danmark, der så kunne nå helt tops og få henholdsvis guld og sølv.

Sammen med sit hold vandt Nikoline guld i holdkumite 15-17 år, sølv i holdkumite 18-21 år og bronze i rotationskumite 18-21 år. De polske hold kæmpede særdeles hårdt, men Nikoline kæmpede overlegent i alle sine mange hold- og rotationskampe, med kun en enkelt tabt kamp, hvilket var med til at sikre det flotte resultat.

Alt i alt et virkeligt flot resultat for Taifu, og et sikkert pejlemærke for at formen er helt i top her 6 uger før VM.

Publiceret 16 May 2019 10:26