Landsholdskæmper Luka Vojinovic, til højre, i aktion ved lørdagens talenttræf hos Taifu. Privat foto

Landsholdskæmper Luka Vojinovic, til højre, i aktion ved lørdagens talenttræf hos Taifu. Privat foto

Talent og udviklingsarbejde

En lørdag med masser af aktivitet i Taifu's dojo

Karate I lørdags afholdt Shotogakusha talent- og udviklingsstævne i Taifu Karate Dojo i Frederiksværk.

Stævnet var en del af det talent- og udviklingsarbejde der pågår i Shotogakusha, som indbefatter træning i kihon, kata og kumite samt dommeruddannelse.

Der var deltagelse fra flere klubber fra Shotogakusha og UKDK. Stævnet var tilrettelagt og opdelt, så alle, uanset bæltegrad eller erfaring kunne stille op.

Gode kampe

Den første del blev plansat til formiddagen, hvor de knap så erfarne udøvere dystede i kihon, gohon kumite og kata. For mange, var det første gang de deltog i et karatestævne, så der var flere der havde lidt sommerfugle i maven. Trods dette, gjorde alle deres bedste og alle er blevet nogle gode erfaringer rigere.

Herefter kom turen til de mere rutinerede og stævnevante udøvere. Selvom nogle af puljerne var lagt sammen, så en udøver kunne møde en der var højere gradueret end en selv, var det ikke givet på forhånd hvem der vandt, og det kom der en del gode kampe ud af.

Under stævnet var der også uddannelse af nye dommere, som undervejs modtog vejledning fra Frank Starck-Sarbroe sensei og Jesper F. Andersen sensei. De nye dommere gjorde det rigtig godt, og de fik en masse ud af dagen.

Personlig gave

Efter medaljeoverrækkelsen, hvor Taifu's deltagere tog godt for sig af det ædle metal, var der en særlig overraskelse til nogle få af udøverne.

Fra Taifu var det Carl Kristoffernsen og Nikita Jesse der blev belønnet for at have udvist et særligt godt fokus og en målrettet indsats. De modtog hver en personlig gave fra Frank Starck-Sabroe sensei

Publiceret 21 March 2019 11:24