Efter to weekender med opvisninger i marts sættes der punktum med en gymnastikkavalkade i Farum Arena den 12. april.

Efter to weekender med opvisninger i marts sættes der punktum med en gymnastikkavalkade i Farum Arena den 12. april.

Fem forrygende opvisningsdage forude

Højsæson for gymnastikopvisninger - der sluttes af med en flot kavalkade

Gymnastik Flere end 141.000 gymnaster fra foreninger, efterskoler og DGI’s landsdelshold sørger for, at der bliver fyldte haller til DGI’s forårsopvisninger landet over i slutningen af februar, marts og april.

Gymnasterne indtager opvisningsgulvene for at vise, hvad de har arbejdet med gennem gymnastiksæsonen, og der forventes i omegnen af 135.000 tilskuere til de mere end 100 opvisningsdage.

Fire lokale hold

I DGI Nordsjælland er der i år godt 5100 gymnaster, der skal på gulvet til DGI’s forårsopvisninger, og det er en positiv udvikling fra sidste år. Ud af dem er fire hold fra Halsnæs Kommune. Det er Kregme Gymnastikforenings springhold, Ølsted Jumpers samt Jumping Fitness og springhold fra MLI's gymnastikforening.

Gymnastikledelsen i DGI Nordsjælland ser frem til de mange opvisninger. Også fordi det viser mange facetter af gymnastikken frem til de mange publikummer.

”Ligesom eksempelvis fodboldspillere træner frem mod en kamp, så træner vi hele sæsonen frem mod forårsopvisningerne, der er et vigtigt udstillingsvindue for gymnastikken i de mange, lokale foreninger,” siger Flemming C. Larsen fra Gymnastikledelsen.

Imponerende gymnastik og plads til alle

Forårsopvisningerne viser hvert år, hvor bredt gymnastikken favner – og 2019 er ingen undtagelse.

Til opvisningerne kan publikum opleve alt fra de mindste børnehold i tylskørter over landsdelsholdenes imponerende programmer til spring- og rytmehold. Og med en landsdækkende forøgelse af gymnaster på gulvet i forhold til sidste års opvisninger, så lever den gamle tradition med forårsopvisninger i bedste velgående, og alle bidrager til, at opvisningerne og gymnastikken giver plads til alle aldre og niveauer.

”Tallene peger på, at der er mange, der gerne vil stå ved og støtte op om de gamle traditioner som gymnastikken også er. Og det er vigtigt” siger Flemming C. Larsen og fortsætter:

”Det er noget helt særligt at give opvisning – uanset niveau. Så til opvisningerne mødes børn, unge og voksne og mærker det samme sug i maven. Det viser helt tydeligt, at gymnastikopvisningerne favner bredt,” siger Flemming C. Larsen.

Frivillige er altafgørende

Med de mange tusinde gymnaster og publikummer, der hvert år strømmer til DGI’s forårsopvisninger, skal der også en kæmpe indsats til for, at opvisningsdagene går op i en højere enhed.

Den opgave bliver løftet af tusinder af frivillige, både i idrætsforeningerne og i DGI. Uden dem var der hverken gymnastikhold eller –opvisninger.

”De frivillige er altafgørende for forårsopvisningerne og for hele gymnastikken. De leverer en kæmpe indsats og gør en stor forskel,” understreger Flemming C. Larsen.

Kavalkade

DGI Nordsjælland holder forårsopvisninger den 2. -3 marts, begge dage i FrederiksborgCentret i Hillerød, samt den 9. marts i Helsingør Hallen og 10. marts i Farum Arena.

Der sluttes af fredag 12. april i Farum Arena med en gymnastik kavalkade med udtagne hold fra de fire foregående opvisninger.

Publiceret 22 February 2019 00:00