Den 17-årige karatekæmper Nikoline Gaarn er blandt de lokale idrætsudøvere der har præsteret på højeste hylde i 2018

Den 17-årige karatekæmper Nikoline Gaarn er blandt de lokale idrætsudøvere der har præsteret på højeste hylde i 2018

Hvem bliver næste navn i 'Hall of Fame'?

Avisen inviterer læserne til at komme med forslag til Gulvmåttens Sportspris

Af
Thomas Quvang

Hædring Den er den eneste af sin slags i Halsnæs Kommune. Den er særdeles eftertragtet og med den følger en kontant præmie samt en masse hæder, ære og ikke mindst en plads i den lokale idræts ’Hall of Fame’.

Det er selvfølgelig Gulvmåttens Sportspris der skrives om, og traditionen tro inviterer Halsnæs Avis alle sine læsere til at komme med bud på, hvem der skal hædres med den ærefulde pris.

Overrækkes ved Idrættens Dag

Forslag kan stilles via avisens facebook-side eller via mail til redaktion@halsnaesavis.dk – mrk ’sportspris’, og gerne med en kort og præcis begrundelse.

Det er en sportspris som favner meget bredt, således kan såvel individuelle som holdpræstationer komme i betragtning, ligesom en ægte ildsjæl eller en hel klub kan ende med check og blomster i hånden.

Alle med bopæl eller tilhørsforhold til en klub i Halsnæs kan komme i betragtning til prisen, som overrækkes ved Idrættens Dag – hædringen af idrætsudøvere, den 14. marts i Gjethuset.

Kom med forslag

I fjor var det orienteringsløberen Ida Øbro der via sit Europamesterskab for juniorer samt en lang række af nationale og internationale topplaceringer blev en velfortjent prismodtager.

Men hvem skal have den i år?. Som nævnt inviteres læserne til at komme med netop deres bud. Og der bør komme masser af forslag. Det forgangne sportsår bød på en perlerække af stærke præstationer på grønsværen, på halgulvet, på madrassen, i skoven, til lands og til vands.

Lille appetitvækker

Som en lille appetitvækker skal her nævnes nogle få af årets sportslige bedrifter.

Som altid kan hæderkronede Heros kigge tilbage på et fantastisk brydeår. Det blev til seks danske mesterskaber og som kronen på værket sikrede Mikkel Lassen et Nordisk Mesterskab for seniorer, klubbens første NM-titel siden 1989.

På fodboldbanen gjorde Hundested Idrætsklub et suverænt indtog. Klubbens flagskib, 1. holdet sikrede en suveræn oprykning til Serie 1 (som de fører nu) og i landspokalturneringen skulle der et superliga mandskab, Vendsyssel FF, til at sætte en stopper for Schou’s tropper.

Ligeledes på græsplænerne fik blot 16-årige Sofie Bredgaard debut i kvindernes bedste række, 3F-ligaen for sin klub B93. Stortalentet fra Frederiksværk scorede tilmed i sin første kamp. Udover debuten gav 2018 adskillige ungdomslandskampe på cv’et.

Masser af metal

Også ’Bat-Boy’ Daniel Simonsen leverede eminent på den internationale scene. Den 15-årige batsvinger fra Frederiksværk var en del af det danske juniorlandshold ved EM i Cluj i Rumænien. Danmark var seedet som nummer 28, men sikrede en fornem 11. plads. Også i hjemlige omgivelser er Daniel ’outstanding’ som spiller i Stiga-Divisionen, landets bedste række for seniorer, og som en klar nummer et på den danske juniorrangliste.

Når styrke, teknik, kampråb og disciplin forenes i karate er Halsnæs også helt fremme på madrassen. I 2018 præsterede Taifu-kæmperne Luka Vojinovic og Nikoline Gaarn aldeles fornemt. 15-årige Luka Blev dobbelt dansk mester og sikrede tillige en bronzemedalje ved EM afholdt på Malta. 17-årige Nikoline Gaarn sikrede guld og sølv ved DM, sølv og bronze ved EM og dertil dobbelt guld ved Kodomo Cup.

Også på alverdens golfbaner bød året på lokale topplaceringer og præstationer på absolut højeste hylde. Unge Sebastian Friedrichsen var således med på det danske drengelandshold der først på sommeren blev verdensmestre i Japan. Også Karen Fredgaard havde en fantastisk sæson, med adskillige topresultater såvel individuelt samt med det danske kvindelandshold.

Med den ovale bold præsterede Hundested Rugby Klub på ny flotte resultater. Klubben sikrede i 2018 den anden pokaltriumf på tre år med sejr i landspokalturneringen og det blev til et solidt dansk mesterskab i disciplinen Seven-A-Side for herrerne.

Hall of Fame

Ovennævnte er selvfølgelig blot en lille del af sportsåret 2018’s flotte bedrifter. Mange flere har præsteret aldeles fornemt. Så på ny, kom med dit forslag til hvem der skal være den næste i sportsprisens ’Hall of Fame’.

Publiceret 21 February 2019 11:58