For fire år siden var Maria og Clara med til begynderstævner. I weekenden kæmpede de mod verdenseliten.

For fire år siden var Maria og Clara med til begynderstævner. I weekenden kæmpede de mod verdenseliten.

I stjernebesat selskab

Heros-pigerne Maria og Clara prøvede kræfter med verdenseliten

Af
Thomas Quvang

Brydning For et år siden stod de to talentfulde Heros piger Maria Willumsen og Clara Roejkjaer og så på de mange verdensstjerner til Klippan Lady Open i Sverige.

Dengang gik snakken på om de en dag selv skulle stå i det stjernebesatte felt af kvindelige brydere. At der kun skulle gå et år var der ingen der havde regnet med. Men i weekenden kunne Maria og Clara kikke på lodtrækningen for at se hvem de skulle møde på madrasen.

Mødte verdensmester

Fredag aften lagde Maria ud i 53 kg ungdom, Maria havde trukket en Svensk landsholds bryder i første kamp, en kamp som Maria styrer i første periode, som hun vinder med 2-0 Men i anden periode bliver Maria lidt for ivrig og hendes svenske modstander slår kontra på Marias offensiv og vinder efter en god og tæt kamp.

I anden kamp ventede den regerende verdens Mester fra Japan og her var Maria uden chance Japaneren var bare hele tiden et skridt foran og vinder sikkert. Dermed var Maria ude og klar til at støtte Clara om lørdagen.

Clara var til start i 59 kg senior, selvom hun lige er blevet junior, skulle i første kamp op mod nr. 5 fra senior VM en bryder fra Rumænien, Clara prøver at gi den en chance og angriber fra første sekund, men den rutinerede rumæner er en for stor mundfuld og vinder sikkert.

Nu kunne Clara bare vente og se om rumæneren kom i finalen , så Clara ville komme i opsamling. Det blev dog Claras eneste kamp da rumæneren tabte sin semifinale.

Svenske mesterskaber

Efter stævnet fik begge pigerne at vide at deres svenske klub HWT ville søge dispensation, så de kan stille op til de Svenske Junior mesterskaber.

Det er gået utroligt hurtigt for de seje Heros piger på bare 4 år er de gået fra begynder tuneringer til mødet med verdens stjerner., hvor ender det ?

Publiceret 18 February 2019 09:15