Mathias Jørgensen og New York Red Bull's sportsdirektør Denis Hamlett da kontrakten blev underskrevet tirsdag eftermiddag.

Mathias Jørgensen og New York Red Bull's sportsdirektør Denis Hamlett da kontrakten blev underskrevet tirsdag eftermiddag.

'The American Dream'

18-årige Mathias Jørgensen fra Hundested tørner ud for New York Red Bull's

Af
Thomas Quvang

Ny kontrakt Det hele startede i Hundested Idrætsklub, herefter gik turen til FC Nordsjælland, så blev OB og Ådalen hjemmebanen og tirsdag eftermiddag blev der så føjet et nyt kapitel til 18-årige Mathias Jørgensens fodboldkarriere.

Således skal Mathias Jørgensen udleve 'The American Dream' hos storklubben New York Red Bulls. Kontrakten blev underskrevet tirsdag og Mathias Jørgensen tiltræder med det samme som den yngste førsteholdsspiller i klubben.

Mathias Jørgensen er hermed den tredie unge fodboldspiller fra Halsnæs der siden årsskiftet har sat sin signatur på en professionel kontrakt. Mark Jensen og Sofie Bredgaard kan ligeledes skrive professionel fodboldspiller på visitkortet.

Kometkarriere

Mathias Jørgensen har gjort kometkarriere siden gennembruddet i OB i sensommeren 2018, hvor det blev til 18 kampe og tre mål for OB i landets bedste række.

En liga i kraftig udvikling

"Det er kæmpestort at få muligheden for at komme til udlandet. Jeg kommer til en klub, der rigtig gerne vil bruge unge spillere, og som har haft succes med det i de seneste sæsoner og alligevel har skabt gode resultater i ligaen. Så det føles rigtigt, og samtidig kommer jeg til en liga, der er i kraftig udvikling, og hvor der er en kæmpestor interesse og opmærksomhed, som jeg helt sikkert også skal vænne mig til. Men jeg føler mig godt rustet til det".

"Jeg ved hvad det vil sige at skulle stå på egne ben, og fodboldmæssigt har jeg udviklet mig langt mere og langt hurtigere i OB, end jeg havde turdet forestille mig. Det er jeg meget taknemmelig for, og jeg må sige, at den måde OB’s akademi fungerer på, har gjort det til en fantastisk tid, ligesom det har været stort at få en førsteholdskontrakt og kampe i Superligaen", siger Mathias Jørgensen til Tipsbladet.

Attitude og ydmyghed

I New York er de svært begejstrede for, at 18-årige Jørgensen har valgt den amerikanske klub. Det vidner om, mener sportsdirektøren, hvor langt ligaen og klubben er kommet, at den kan tiltrække en talentfuld europæer.

"Gennem scouting-, samtale- og kontraktprocessen blev vi mere og mere sikre på Mathias' karakter, hans "holdet først"-attitude og hans konkurrencegen. Hans beslutning om at komme til vores klub som en ung europæisk spiller taler sit tydelige sprog om New York Red Bulls og Major League Soccer, siger Denis Hamlett der bakkes op af holdets cheftræner:

"Som angriber giver Mathias os endnu en dynamisk mulighed oppe foran med sin fart, kloge bevægelser og villighed til at løbe bag forsvaret. Udover hans talent elsker vi hans attitude, ydmyghed og ønske om at arbejde for holdet, lyder det fra cheftræner Chris Armas på New York Red Bull's hjemmeside.

Publiceret 13 February 2019 10:07