'Talk to the hand' er en fin lille øvelse - bare lidt vanskelig når hånden hele tiden flytter sig. Foto Kurt Brun Kristensen

'Talk to the hand' er en fin lille øvelse - bare lidt vanskelig når hånden hele tiden flytter sig. Foto Kurt Brun Kristensen

Glæden ved bevægelse

Team HIB fik sved på panden og blev udfordret via simple bevægelser

Af
Thomas Quvang

Halsnæs i Bevægelse Bænkpress, kabeltræk og store tunge håndvægte.

Det var sandsynligvis det som Team HIB's friske mandfolk på forhånd havde forestillet sig, da de mandag aften var besøg hos Frederiksværk Motionscenter på Skovbakken, som det femte event i serien 'Ti foreninger på ti uger'.

Men de blev klogere, meget klogere. Motionscentret er så meget mere end svulmende overarme og tunge løft. Indehaver Freddy Hejgaard og personlig træner Katrine S. Daugaard havde lavet et perfekt set-up til HIB'erne, der denne aften fik pulsen i vejret via cardiotræning og fik brugt 'bøfferne' udelukkende ved at flytte rundt på egen krop via 'simple' bevægelser.

Mælkesyren hilste på

Således blev der trampet igennem på kondicyklerne, arme og ryg fik en ordentlig omgang i romaskinerne, der blev gået på trappemakinerne og løbet på løbebåndene. En halv times puls/interval træning lyder måske ikke voldsomt, men der kom sved på panden og vejrtrækningen kom på overarbejde i takt med at mælkesyren hilste på. Og Katrine var ikke bleg for, med et smil, at fortælle, hvis tempoet skulle lidt op.

Anden halvdel af aftenens lektion foregik i det lille tilstødende lokale, hvor Freddy stod for 'Mini-Wod' - Workout of the day. 'Talk to the hand', 'Jump squats' og 'Bear & Crabs' var blot nogle af de simple øvelser som Freddy med et finurligt smil kaldte for 'glæde ved bevægelse'. Og ja, der kom mange gode grin, og som ved de foregående events var humøret helt i top - i hvertfald indtil tirsdag og specielt onsdag morgen.

Der var der en del ømhed at spore i muskler som man slet ikke troede man havde.

næste event - mandeyoga

Team HIB kan nu puste ud og komme til hægterne igen den næste uges tid, hvor der er ferie i kalenderen. Deltagerne har nu været igennem halvdelen af programmet og er blevet udfordret på fysik, kondital, koncentration og præcision.

Næste event foregår sammen med MLI's gymnastikafdeling, hvor Linda van Hauen byder på en solid gang mande-yoga i den gamle gymnastiksal på Melby Skole.

Publiceret 06 February 2019 10:56