Sofie Bredgaard i rød og hvidt for Danmark. Fremover kan hun skrive professionel fodboldspiller på sit cv. Privatfoto

Sofie Bredgaard i rød og hvidt for Danmark. Fremover kan hun skrive professionel fodboldspiller på sit cv. Privatfoto

17 år og professionel fodboldspiller

Sofie Bredgaard har netop underskrevet kontrakt med B93

Af
Thomas Quvang

Professionel Hun er noteret for 21 landskampe for hhv. U16 og U17, hun er topscorer i U/18DM-ligaen, hun fik i efteråret debut i landets bedste seniorrække, 3F-ligaen og hun er kun lige netop fyldt 17 år.

Og nu kan Sofie Bredgaard fra Frederiksværk så også skrive professionel fodboldspiller på sit flotte cv. Således skrev Sofie Bredgaard i denne uge under på en kontrakt med hendes klub B93.

Satser stort på kvindefodbold

Netop B93 er en af blot seks klubber i Danmark som har DBU-licens til at drive en afdeling med kvindelige kontraktspillere, og det er en klub som satser stort på kvindefodbolden.

For Sofie Bredgaard indebærer det, at hun, trods sin unge alder, rykkes fast op på 1. seniorholdet som i foråret spiller i Kvalifikationsligaen om forbliven i 3F-ligaen.

Den professionelle kontrakt med B93 er dog ikke ensbetydende med, at Sofie Bredgaard kun skal koncentrere sig om fodbold. I dagligdagen går det unge stortalent på Falkonergården i Vanløse, hvor hun gennemgår et 3-årigt HF-studie under Team Danmark ordningen, som er specielt tilrettet elever som dyrker eliteidræt.

"Hårdt arbejde belønner sig"

Sofie Bredgaard, som startede fodboldkarrieren i Frederiksværk og MLI og derudover bl.a. har været på to træningsophold i mægtige Manchester City, er stolt over, at være nået så langt. Til B93's hjemmeside siger hun:

"Jeg er utrolig glad og stolt over at have skrevet under på kontrakten med klubben. Jeg har kæmpet virkelig hårdt for at nå hertil, så det er rigtig dejligt, at det hårde arbejde belønner sig".

"B93 er en klub, jeg er utrolig glad for, at være en del af, så det er meget dejligt, at jeg stadig kan være en del af setuppet her. Jeg glæder mig til at forsætte med det hårde arbejde, og forhåbenligt vil det ende ud i noget godt i løbet af sæsonen".

Allerhøjeste pigeniveau

Og glæden over signingen er gensidig. Sportschef i B93 Lars Møller siger:

"Sofie er en fantastisk teknisk fodboldspiller, som igennem flere år har vist, at hun kan være med på allerhøjeste pigeniveau i Danmark. Hun har gennem årene været med på samtlige DBU-tilbud og -pigelandshold".

"Hendes evner med bolden er eminente, hun har et fantastisk spark med venstre ben, hun er enormt god til at skære ind foran modstanderen efter en dribling, hun har mange facetter i sit spil – og vigtigst af alt higer hun konstant efter at blive en bedre fodboldspiller, end hun allerede er.Vi vil i B93 gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe hende på rette vej med hendes drømme – og vi vil fortsat lægge flere lag på denne diamant", lyder det bl.a. fra Lars Møller.

Publiceret 01 February 2019 11:23