Marco Harry var forrygende med otte scoringer og ligeså mange oplæg. Foto Jan Stephan

Marco Harry var forrygende med otte scoringer og ligeså mange oplæg. Foto Jan Stephan

Netmaskerne blafrede lystigt

Team Arresø videre i landspokalturneringen – nu venter Stadion fra 2. division

Af
Thomas Quvang

HåndboldVi kører dem midt over rent fysisk, og vi scorer tyve kasser i hver halvleg”.

Sådan lød det fra en meget tilfreds cheftræner Thomas N. Thomsen tirsdag aften, da Team Arresø ekspederede HIK ud af landspokalturneringen med de noget usædvanlige cifre 40-29 efter 20-13 ved pausen.

Som cifrene fortæller blafrede netmaskerne ganske lystigt i Frederiksværkhallen. HIK, der havde status som 3. divisionshold, kom til stålbyen med deres talentfulde U/18 mandskab, forstærket med et par seniorer. Det var en for stor mundfuld for Hellerup-drengene, at mødes med stålbyens mandfolk.

Dygtige keepere

Arresø lagde ud som lyn og torden, bragte sig hurtigt foran med flere scoringer. Angrebsmæssigt havde Arresø let spil og i den modsatte ende var keeper Johnny Jensen, der afløste en skadet Troels Holst, aldeles solid mellem stængerne.

Det samme var i øvrigt Bertram Hansen der fik tyve minutter mellem stængerne i 2. halvleg.

”Vi forsøger os med en anden formation i forsvaret lige efter pausen, det var ingen succes så vi røg tilbage i 6-0 forsvaret, og så var vi tilbage på sporet”, fortæller Thomas N. Thomsen om starten på 2. halvleg, hvor HIK fik reduceret og blot var bagud med to mål.

Kondien er i top

Og ganske rigtigt fik HIK lov til at snuse, herefter blev de nærmest slagtet. I det sidste kvarter var Team Arresø aldeles overlegne såvel fysisk som konditionsmæssigt. Formen ser bedre ud end adskillige år tilbage, og glædeligt er det, at bredden er til stede og alle byder ind.

Topscorer i den målrige kamp blev Casper Rimmer med ti mål, heraf fem på straffe, mens en velspillende Marco Harry scorede otte gange og havde næstsidste hånd på mindst ligeså mange scoringer. Unge Marius Ptak scorede seks gange.

Sikker bastion

Med sejren er Team Arresø ubesejret hjemme i Frederiksværkhallen siden 30. september – en sikker bastion. Og med sejren er Team Arresø videre til 4. runde i pokalturneringen. Her venter en ny spændende opgave, når den gamle hæderkronede klub Stadion fra 2. division, kommer til Frederiksværk i slutningen af januar.

Inden da gælder det en lang og velfortjent julepause – Not:

”Drengene skal holdes til ilden, så der er aftalt to træningskampe i ugen op til jul. Vi skal være klar til starten af januar, hvor der venter to hypervigtige kampe mod tophold i Kvalrækken”, slutter Thomas N. Thomsen.

Publiceret 13 December 2018 09:48