Varieté i Gjethuset: Nyt liv i populær tradition

Gjethuset blænder op for en helt ny form for underholdning - Varieté

Af
Thomas Quvang

Varieté Gjethuset åbner i januar 2019 dørene op for et helt nyt underholdningskoncept.

Sammen med garvede skuespillere, nycirkusperformere og dygtige musikere, og ikke mindst lokale kunstnere præsenterer Gjethuset en varieté for hele Nordsjælland.

Når man nævner ordet 'Varieté' får man straks associationer til de gode gamle dage, til tiden med, elegante tryllekunstnere, artister, letpåklædte syngepiger, komikere og fællessang i lange baner, alt sammen ledsaget af øl og dejlig mad.

Det var den mest populære kunstform indtil starten af det 20. århundrede, men desværre gled den ud i stille glemsel - indtil nu. For nu vækker Gjethuset traditionen til live og præsenterer Gjethus Varietéen. Forestillingen spiller d. 25 og 26. januar og d. 1. - 2 samt 8. - 9. februar i Gjethuset.

Alskens nye numre

Gjethus Varieteen har selvfølgelig et værtspar, nemlig det tidligere 'artistpar' Inger & Eigil, som sørger for at aftenens program bliver afviklet planmæssigt. Inger og Eigil spilles af de professionelle skuespillere Le Münster-Swendsen og Peter Holst-Beck. Tiden er absolut ikke gået sporløst hen over dem, men det forhindrer dem på ingen måde i at kaste sig ud i alskens nye numre og artisterier.

Allerede ved døren bliver du mødt af værtsparret som personligt viser dig på plads i salen og resten af aftenen vil de gøre alt hvad de kan for at give dig en sublim oplevelse, med musik, sang, trylleri, artisteri og mad. Mens du nyder maden vil der være små, sjove indslag, indtil det afsluttende show sidst på aftenen.

Humoristisk artisteri

I varietéen optræder også artisterne Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen fra det internationalt berømmede kompagni Don Gnu, som er nycirkus og humoristisk artisteri når det er bedst. Her vil man som gæst spærre øjnene op og more sig herligt, når de med stor virtuositet indtager rummet.

Gjethus Varieteen har selvfølgelig sin egen musiker, nemlig ingen ringere end Christian Dahlberg. Christian er uddannet musikleder fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og arbejder både som kapelmester, dirigent, komponist og musiker

Publiceret 11 December 2018 10:30