Gradueringen blev fejret i bedste japanske stil på restaurant Sukiaki i København

Gradueringen blev fejret i bedste japanske stil på restaurant Sukiaki i København

Seks sorte bælter

Succesfuld graduering hos Taifu

Af
Thomas Quvang

Karate Lørdagen stod i gradueringens tegn i Taifu Karate Dojo, hvor seks medlemmer skulle op til eksamen til det eftertragtede sorte bælte under ledelse af chefinstruktør Jesper F. Andersen.

Det lykkedes for alle seks - Manon Timmermann, Ida Mikkeline Stenderup-Larsen, Valentin Ziska, Maya Kahl Holm, Natasha Kostic og Luka Timmermann, at gennemføre og bestå den vanskelige graduering.

Det er usædvanligt med så mange sortbælter på samme tid og det er da også meget sjældent, at så unge atleter gradueres på en gang til sort bælte. Det skyldes i høj grad den grundige uddannelse alle seks har gennemgået såvel fysisk som mentalt. Det er blevet til 5-6 ugentlige træningspas, ekstra træning og fritræning på egen hånd, for at blive klar til gradueringen.

Japanske traditioner

Lørdag aften fik de seks spændte udøvere overrakt deres dan-diplom på restaurant Sukiaki i København. Traditionen tro blev der afholdt taler og ønsket tillykke i tråd med de helt særlige japanske traditioner og dannelsesritualer som er en meget stor del af Taifu Karate Dojo og karateorganisationen Shotogakusha.

Det var nogle meget stolte nye sortbælter, som modtog det japanske certifikat som bevis på deres nye grad. Diplomerne blev overrakt af Frank Starck-Sabroe sensei og Jesper F. Andersen sensei.

Festen lørdag aften var kulminationen på en dag med instruktørtræning og dan graduering, og det var særdeles glædeligt at der var gæster fra både Japan, Berlin og Jylland, som alle var med til at gøre det til en uforglemmelig aften.

Publiceret 03 December 2018 14:30