Ida Øbro sikrede fem danske mesterskaber samt en sølvmedalje ved Junior-EM i 2018. Foto Jan Stephan

Ida Øbro sikrede fem danske mesterskaber samt en sølvmedalje ved Junior-EM i 2018. Foto Jan Stephan

Årets mest vindende klub

For 9. gang på 12 år er Tisvilde Hegn OK den klub herhjemme med flest DM-medaljer

Af
Thomas Quvang

Orienteringsløb Tisvilde Hegn OK blev samlet vinder i orienterings-klubbernes opgørelse over medaljer, vundet ved årets danmarksmesterskaber.

Medaljestatistikken omfatter alle otte discipliner i orientering: Sprint, mellemdistance, langdistance, ultralang distance, natløb, stafetløb, sprintstafet og klubhold. Dermed har klubben forlænget en imponerende sejrsrække.

Tisvilde Hegn OK vandt 23 guld-, 20 sølv- og 14 bronzemedaljer. Med 3 point for guld, 2 point for sølv og 1 point for bronze giver det en score på 123 point. OK Pan Århus kom på andenpladsen med en score på 103 point for medaljefordelingen 20-15-13. FIF Hillerød blev nr. tre med 92 point, og Silkeborg OK besatte fjerdepladsen med 91 point. Det er syvende år i træk, at disse fire klubber ligger i top 4.

I de seneste12 år fra 2007–2018, har Tisvilde Hegn OK vundet medaljestatistikken ni gange, mens klubben to gange er blevet nr. to og én gang nr. tre. Dermed er klubben også den absolut mest vindende orienteringsklub i Danmark, set over alle 12 år.

28 løbere med DM-medaljer

Årets medaljer er vundet af 28 løbere i mange forskellige aldersklasser, lige fra H14 til H/D90.

Individuelt har Thomas Greve Jensen gjort rent bord i klassen H45, hvor han på imponerende vis har vundet alle syv mulige guldmedaljer. Han har i det hele taget haft en forrygende sæson, hvor han også er blevet verdensmester i sprint i samme aldersklasse.

Årets sølvvinder på mellemdistance ved junior-EM, Ida Øbro, tegner sig for fem guldmedaljer, mens Leif E. Larsen har vundet fire gange guld og én gang bronze i H65, og Poul Erik Birk Jakobsen, kaldet Røde, har vundet tre guld- og en sølvmedalje i H/D90.

Amanda Falck Weber har en medaljehøst på tre guld, en sølv og en bronze i senioreliten. I årets løb har hun sig markeret sig som deltager på det danske landshold, der vandt VM-bronze i sprintstafet.

Publiceret 18 October 2018 10:07