Microkørerne havde gashåndtaget i bund ved DM-afdelingen på banen i Melby. Foto Thomas Quvang

Microkørerne havde gashåndtaget i bund ved DM-afdelingen på banen i Melby. Foto Thomas Quvang

Micro race til den store guldmedalje

Mange flotte lokale præstationer ved DM på crossbanen i Melby

Af
Thomas Quvang

Motocross "Alle dem der brokker sig over, at det larmer lidt, de skulle næsten tvinges til at komme og være tilskuere".

Sådan lød det fra en begejstret tilskuer, da crossbanen bag Melby Stadion i lørdags, dannede rammen om en afdeling om det danske mesterskab for de allermindste cross-kørere.

Og denne tilskuer havde en pointe, for selv om der blev kørt race til den store guldmedalje, så lyste glæden og koncentrationen ud af de små poder når gashåndtaget blev rykket i bund på banen foran det fremmødte publikum.

De lokale microcross-kørere klarede det rigtig fint på hjemmebanen i Melby. Frederik Lundahl vandt klassen C50 og i samme klasse præsterede også Laurits Stenger Nordmand også fint og var godt med fremme.

Alfred Lüdecke og Felix Kastebo stillede begge op for første gang til et DM-løb i begynderklassen og begge klarede det rigtig flot på deres små maskiner. Også Ida Ahm kørte karrierens første rigtige løb, efter kun et par måneders træning, det klarede hun ligeledes rigtig fint.

Frede Lie Larsen stillede for første gang til start i den hurtigste klasse. Her kvalificerede han sig til heatene som den hurtigste af alle i klassen. Desværre var der lidt bøvl med maskinen i heatene, og det blev til placeringer lidt længere nede af resultatlisten.

På dagen var det dog de udenbys gæster der havde mest fart på. Således kunne Niklas Nørklit fra Svendborg kåres som dansk mester i klassen B50 og Jakob Bloch fra Morsø blev mester i klassen B80.

Publiceret 18 September 2018 00:00