Meginjollerne dyster ud fra havnen i Frederiksværk

Meginjollerne dyster ud fra havnen i Frederiksværk

Kapsejlads om Meginbowlen

DM for ungdom og spejdermegin afholdes ud for Frederiksværk havn

Sejlads KFUM Spejdercentret Arresøcentret, Auderød og Frederiksværk Sejlklub er værter og arrangører når Meginclub Danmark i dagene 17. -19. august afvikler stævnet om Meginbowlen, det officielle danmarksmesterskab.

Meginclub Danmark arrangerer hvert år dette stævne, der foregår forskellige steder i Danmark, på et sted som ligger naturskønt og hvor der er mulighed for kulturelle indslag. I år afvikles stævnet ud fra Frederiksværk Havn, der forventes omkring 20 joller til start. Der kommer joller fra hele landet samt fra Nordtyskland. Halvdelen af jollerne kommer fra KFUM-spejderne der sejler om DM-pokalen for ungdom og spejdermegin.

Meginjollen er en moderne smakkejolle som er tegnet i 1988 af Peer Bruun. Skroget er af glasfiber, hvor alt det øvrige er lavet af træ. Jollen er 465 cm lang og har en vægt incl. 100 kg ballast på 245 kg. Såldes er den velegnet som trailerjolle og en med en dybdegang på 30 cm, kan den gå ind på en strand.

Da disse joller kan gå tæt ind på meget lavt vand, vil kapsejladsbanen blive lagt ud for Frederiksværk havn, så publikum hele tiden kan følge sejladsen inde fra land.

Fredag den 17. august mødes deltagerne og lørdag morgen fra kl. 9 er der først skippermøde i Frederiksværk Sejlklubs lokaler, herefter indledes sejladserne. Lørdagens sluttes af med festmiddag på Arresøcentret. Søndag indledes påny med skippermøde kl. 9 inden de afsluttende sejladser om Meginbowlen. Kl. 14 sluttes der af med frokost på havnen og herefter afslutning og præmieoverrækkelse.

Publiceret 10 August 2018 00:00