Amanda Falck Weber med sin flotte VM-medalje

Amanda Falck Weber med sin flotte VM-medalje

VM bronze til Amanda

Løb førsteturen til UG og banede vejen for medalje på mix-stafetten

Orienteringsløb Tisvilde Hegn OK's Amanda Falck Weber var med til at sikre Danmark en bronzemedalje på Sprint mix-stafetten ved verdensmesterskaberne der i denne uge afvikles i Letland.

Danmark har en imponerende statistik i denne disciplin der blev indført i 2014. Her er det blevet til dansk medalje ved hvert eneste VM siden, altså fire år i træk.

Så der var maximalt pres på Amanda, der overtog pladsen som førsteturs løber på det medaljevante danske hold fra skadede Cecilie Klysner. Men Amanda løste opgaven til UG.

"Jeg fokuserede på mit eget løb, og tog de vejvalg jeg synes var bedst. Det var det vi havde aftalt, og som vi vidste ville blive afgørende, og jeg kunne flere gange se, at jeg vandt på det", fortalte Amanda efter løbet.

Fejlfri og i høj fart

Hun løb et teknisk fejlfrit løb og holdt samtidig imponerende høj fat. I mål var hun blot 24 sekunder efter Sverige, der lagde ud med deres stærkeste kort, langdistanceverdensmesteren Tove Alexandersson, der dagen inden vandt sølv på den individuelle sprint distance.

På de to herreture mistede Tue Lassen og Jakob Edsen yderligere 1½ minut til svenskerne, så de kunne sende den individuelle sprintverdensmester Maja Alm fra HTF ud som nr. 7 på fjerde og sidste tur - knap 2 minutter efter svenskerne og med 57 sekunder op til bronzemedaljen.

Maja løb et helt fantastisk løb. Hun var imponerende 38 sekunder hurtigere end næsthurtigste konkurrent, og 1½ minut hurtigere end Norge og Tjekkiet, der ved skiftet til sidste tur lå nr. 3 og 4. Hun kunne dermed løbe Danmark i mål til en sikker bronzemedalje.

"Vanvittig oplevelse"

Det var en super lykkelig Amanda der fik hængt VM-medaljen om halsen. "Det er helt vanvittigt. Vi havde en målsætning om en medalje, men vi vidste at det ville blive sindssygt svært. Men det var bare så vanvittigt at opleve".

Fornemt selskab

Tisvilde Hegn OK er vant til at få VM-medaljer til veteran-VM, men der er kun fire gange tidligere sket, at en Tisvilde Hegn løber er kommet hjem fra det rigtige VM med en medalje.

Carsten Jørgensen vandt bronze på langdistance i 1995 og guld på stafet i 1997 og Jamie Stevenson vandt bronze på mellemdistancen i 2006 og guld på stafet for Storbritannien i 2008. Nu kan Tisvilde Hegn OK så føje Amanda Falck Weber til det fornemme selskab.

Publiceret 08 August 2018 00:00

SENESTE TV