Daniel Simonsen sætter kurs mod Rumænien og EM for juniorer. Foto Thomas Quvang

Daniel Simonsen sætter kurs mod Rumænien og EM for juniorer. Foto Thomas Quvang

I rødt og hvidt for Danmark

Daniel Simonsen dyster med Europas bedste i Rumænien

Af
Thomas Quvang

Bordtennis Når Daniel Simonsen lørdag morgen, klokken meget tidligt, sætter kurs fra Kastrup mod Rumænien, så er det med tasken pakket med det rødhvide spillesæt, bat og bolde.

Det unge bordtennistalent fra Frederiksværk er med på det danske juniorlandshold, som de næste to ugers tid skal repræsentere de danske farver ved europamesterskaberne for ungdom i den rumænske by Cluj. Udover Daniel består det danske hold af Peter Svenningsen, Martin Buch og Thor Christensen.

Gode chancer i holdturneringen

Halsnæs Avis fik en snak med Daniel Simonsen umiddelbart inden afrejsen til sæsonens største sportslige prøvelse. Og det er en Daniel med selvtilliden i orden inden det går løs:

"I holdturneringen er vi i indledende pulje med Østrig, Finland, Armenien og Wales, og jeg mener vi har gode chancer for at spille os videre til cupkampene, selv om Østrig bliver en svær modstander med en top-ti spiller på holdet", siger Daniel Simonsen der er lidt mere forsigtig når snakken kommer på den individuelle turnering, senere ved mesterskaberne:

"Jeg håber selvfølgelig på en god lodtrækning og at jeg kan spille mig et godt stykke ind i turneringen. Som førsteårs junior ved jeg, at det bliver svært, men jeg håber at komme forbi de første runder", fortæller Daniel og tilføjer: "Det kunne også være fint, at møde en af de topseedede spillere, bare ikke for tidligt".

Benhårde forberedelser

Det er en Daniel Simonsen der har været igennem grundige og benhårde forberedelser frem til mødet med kontinentets bedste juniorer. Glem alt om soft-ice på stranden og afslapning i det dejlige sommervejr. Den seneste tid har stået på træning og atter træning:

"Jeg har, udover 7-8 ugentlige træningspas i Hillerød, været til landsholdssamlinger både hjemme i Danmark og senest fire dage i Falkenberg i Sverige sammen med juniorlandsholdet, og så står den på flere træningspas i min klub i dagene op til afrejsen på lørdag", fortæller Daniel der ellers har sommerferie fra Frederiksborg Byskole i Hillerød, hvor han går på skolens idrætslinie og skal i 9. klasse når ferien er forbi.

Startede som 7-årig

Det er en pingpong karriere som har taget raketfart mod stjernerne, siden Daniel Simonsen første gang stod ved bordet som 7-årig i Frederiksværk Bordtennisklub:

"Jeg kan huske, at man skulle være fyldt otte år for at gå til bordtennis, og træneren Jørgen var ikke meget for at lade mig starte på klubbens børnehold, heldigvis fik jeg lov alligevel", griner Daniel der spillede to sæsoner i Frederiksværk inden turen gik til Hillerød, der kunne tilbyde et meget mere professionelt set-up og langt bedre træningsmiljø end i Frederiksværk.

I Hillerød tog karrieren endnu et skridt opad for Daniel der siden har haft fast plads på medaljeskamlens øverste trin. Det er blevet til talrige danske mesterskaber, ligesom det er blevet til en plads på Hillerøds bedste seniorhold i landets bedste række, Stiga-divisionen. Derudover har Daniel de to seneste år været yngste deltager i hovedturneringen (32 deltagere) ved de danske mesterskaber for seniorer.

Mødet med Maze

Da Daniel Simonsen foretog det naturlige valg, at flytte til Hillerød Bordtennisklub var Michael Maze det helt store navn indenfor dansk bordtennis. Dobbelt europamester, bronzevinder ved VM og medaljetager ved OL - et kæmpeidol for alle bordtennisdrenge og piger i hele landet, også for Daniel Simonsen.

Netop derfor var det en noget speciel oplevelse, at stå overfor netop Michael Maze ved bordet da Hillerød og de mangedobbelte danske holdmestre fra Roskilde, tørnede sammen i den nu forgangne sæson:

"Det var ret fedt at spille mod ham", smiler Daniel som faktisk vandt det første sæt mod Michael Maze: "Måske han undervurderede mig, i hvert fald steppede han lige et par niveauer op, fandt en giftig serv frem i de næste tre sæt", fortæller Daniel som tabte kampen med 3-1.

Stiga Division og gensyn med gammel hjemmebane

Efter EM står den på velfortjent, men kort sommerferie, for Daniel Simonsen der igen i den kommende sæson tørner ud for Hillerød i Stiga-Divisionen. Her har der henover sommeren været en del udskiftning på holdet:

"Det bliver en spændende sæson, jeg er faktisk den eneste på holdet som er tilbage i forhold til sidste sæson, hvor vi var tæt på at sikre os en plads i medaljeslutspillet", fortæller Daniel som bl.a. får landsholdskollegaen Martin Buch samt to svenske spillere som nye holdkammerater.

Inden der bliver taget hul på Stiga-Divisionen, så bliver der mulighed for et gensyn med Daniel der hvor det hele startede - på Magleblikskolen i Frederiksværk. For når den lokale bordtennisklub fejrer 50-års jubilæum den 18. august, så er det oplagt, at Daniel Simonsen skal spille opvisningskamp på karrierens første hjemmebane.

Publiceret 11 July 2018 16:00