Christian Gösta sikrede EM-guld i Horsens sidste weekend

Christian Gösta sikrede EM-guld i Horsens sidste weekend

EM-guld til lokal OCR-instruktør

Forventningen var en plads i top 100 - Christian endte med guld om halsen

Af
Thomas Quvang

Forhindringsløb 26 minutter og 59 sekunder. Så hurtigt gik det for Christian Gösta at tilegne sig titlen som europamester i sin klasse ved det nyligt afholdte europamesterskab i OCR der løb af stablen i Horsens sidste weekend.

OCR, Obstachle Course Race, er forhindringsløb med mange forskellige slags udfordringer, tekniske, styrke krævende, løb og grænseoverskridende. Det gælder i alt sin enkelthed om at komme først i mål. Ved start får deltagerne et armbånd på som de ikke må miste under vejs, da man derfor ikke er med i konkurrencen mere. Man kan miste sit armbånd hvis, man ikke kan gennemføre en forhindring, man har dog uendelige forsøg, så længe man ikke bliver indhentet af tidsfristen. Eller hvis man bliver hjulpet eller hjælper andre deltager.

Team Reborn

"Jeg har grundet skade ikke været i stand til at kunne lave en kvalifikation til EM, så jeg blev nød til at stille op i Journeymen class. Min forventning til løbet var at jeg kunne gennemføre i en top 100". Det gik heldigvis meget bedre end en top-100 placering. Til stor begejstring for Christians team - Team Reborn, der har sit udspring fra Frederiksværk Motionscenter. Teamet er en stor samling af OCR-løbere dedikerede til sporten, og det er i rivende udvikling - ligesom sporten.

Christian underviser hver uge i OCR i Frederiksværk Motionscenter, så alle der har lyst til at prøve kræfter med denne form for træning har de bedst mulige betingelser for at få en god start i sporten og er i de bedste hænder.

Om fremtiden fortæller Christian: "Nu skal der fokuseres på at få en kvalifikation til VM, så jeg kan komme til London til oktober og repræsentere Danmark ved verdensmesterskabet i OCR."

Publiceret 06 July 2018 09:16