Karen Fredgaard præsterede stærkt på Hillside-banen ved Liverpool

Karen Fredgaard præsterede stærkt på Hillside-banen ved Liverpool

Nu gælder det EM

Karen Fredgaard varmede op til Europamesterskaberne med en topplacering ved British Open

Af
Thomas Quvang

Golf Karen Fredgaard fra Asserbo Golf Club leverede et nyt topresultat, da hun i sidste uge deltog i Ladies British Open Amateur Championship, som er den stærkest besatte turnering og et af årets højdepunkter indenfor damegolf i Europa.

Den foregik på linksbanen 'Hillside' i Southport ved Liverpool. En bane, der ligesom banerne i Danmark, er ramt af tørke og til tider stærk vind. Så det var krævende og tricky betingelser kvinderne blev udsat for.

I det kvalificerende slagspil endte Karen Fredgaard på 18. pladsen, hvor de 64 bedste ud af det 144 store felt, gik videre til hulspil.

Karen spillede op til sit bedste i de første matches mod to franskmænd og i særdeleshed i 1/8-dels finalen mod finske Anna Backman.

I kvartfinalen ventede canadiske Jaclyn Lee og det var en meget tæt match, hvor Karen desværre trak det korteste strå og tabte på 17. hul. Turneringen blev vundet af formstærke tyske Leonie Harm, der for to uger siden vandt German Ladies Open med ét slag over Karen.

Udtaget til EM

Karen Fredgaards gode internationale resultater har været medvirkende til, at et af Karens delmål efter, at hun i efteråret blev 18 år og gik fra junior til seniorstatus netop er blevet opfyldt.

Karen er således netop udtaget til damelandsholdet, der tager til EM for hold, der bliver afholdt fra den 10. -17. juli i Mülhof i Østrig. To uger senere er Karen Fredgaard ligeledes med, når det individuelle EM for damer finder sted i Slovakiet.

Publiceret 02 July 2018 09:21