Oscar Loft og Kristian Jørgensen er udtaget til talenttræf i Vildbjerg. Foto Thomas Quvang

Oscar Loft og Kristian Jørgensen er udtaget til talenttræf i Vildbjerg. Foto Thomas Quvang

Halsnæs-duo udtaget til talenttræf

Fodbolddrengene Kristian Jørgensen og Oskar Loft i DBU's søgelys

Af
Thomas Quvang

Halsnæs har talent Halsnæs Avis har det seneste års tid kunne fortælle om unge lokale fodboldtalenter som gør det rigtig godt på øverste fodbold-hylde.

Sofie Bredgaard som U-landsholdspiller og topscorer for sin klub B93 i DM-ligaen, Magnus Kofod Andersen som midtbanespiller i FC Nordsjælland og senest Mathias Jørgensen der netop har skrevet en treårig kontrakt med OB. Alle tre lokale fodboldspillere der snørede støvlerne i Halsnæs da karrieren startede.

Og nu er der måske endnu to lokale talenter på vej frem mod en fremtid, hvor det bliver rigtig sjovt.

Således er Kristian Jørgensen og Oskar Loft fra Halsnæs netop blevet udtaget til 'U/14 Talenttræf' i Vildbjerg i dagene 2. -5. juli.

Højere niveau

De to drenge startede begge i Frederiksværk Fodboldklub som små fodbold-poder, siden er turen gået til bl.a. Helsinge og Hundested, inden fodboldrejsen gik til AB som de begge repræsenterer nu i rækken Øst 1 – den højeste rank på Sjælland indenfor deres årgang.

"Vi ser tilbage på en rigtig fin tid i de lokale klubber med gode holdkammerater og trænere, men vi mente at tiden var inde til nye udfordringer på et højere niveau", lyder det samstemmende fra Kristian og Oskar om skiftet til AB, da Avisen satte drengene stævne i Hanehoved for nylig.

"Der er blevet lagt meget mere på, vi træner fire gange om ugen plus vi spiller kamp, det er klart, at det kræver en del mere end vi har prøvet før, samtidig bliver der sat højere krav til os ved hver eneste træning", fortæller Kristian Jørgensen der startede fodboldkarrieren som angriber, men siden, med stor succes, er blevet omskolet til målmand.

"Vi spiller nu i den højeste række på Sjælland, så det er hårde kampe hver gang mod de bedste spillere i vores årgang, det er også med til at udvikle os som spillere", supplerer Oskar Loft som er offensiv midtbanespiller eller angriber i AB.

Talentspejdere

Det er via kampene for AB, at de to drenge er kommet i søgelyset hos DBU’s talentspejdere. Den tid hvor klubberne selv indstillede spillere til træningslejre og den slags er forbi, nu er det scouts der er ude og overvære ungdomskampene og derfra indstiller spillere til træningslejre og talenttræf:

"Vi ved godt, at de (talentspejderne) nogle gange står på sidelinien med papir og blok og noterer, men det er ikke noget der har indflydelse på egen præstation når man er i kamp, der koncentrerer man sig bare om at gøre det så godt som muligt", fortæller Kristian og Oskar som tilføjer – "Så kan man jo bare håbe, at de har lagt mærke til en".

Og netop i Oskar og Kristians tilfælde, så har præstationerne på banen båret frugt. I hvert fald modtog AB en mail fra DBU med navne som man gerne ville følge tæt og i samme ombæring invitere til talenttræf i Vildbjerg.

Fire forskellige camps

Blandt disse navne var Oskar Loft og Kristian Jørgensen som sammen med i alt 192 håbefulde fodbolddrenge skal hive en uge ud af sommerferien for at vise hvad de er skabt af. De 192 drenge fordeles på fire forskellige camps i landet, hvor Vildbjerg er den ene.

”Man bliver selvfølgelig lidt overrasket og det føles lidt underligt, at man bliver udtaget med brev fra DBU og vi forventer selvfølgelig en meget intens uge, hvor alle vil gøre alt for at komme videre til det næste talenttræf, hvor deltagerantallet til den tid er blevet halveret”, lyder det fra Kristian og Oskar der begge melder sig fit for fight i jagten på, at den stille drøm om en fodboldtilværelse på fuld tid, vil gå i opfyldelse.

Publiceret 22 June 2018 13:00