Vanesa Radakovic og Erika Batakujevic sammen med cheftræner Erling Marcussen

Vanesa Radakovic og Erika Batakujevic sammen med cheftræner Erling Marcussen

Topresultater i Bulgarien

Bushi-pigerne Vanesa og Erika præsterede på øverste hylde i Sofia

Af
Thomas Quvang

Karate De to lokale karate-piger Vanesa Radakovic og Erika Batakujevic, der til daglig repræsenterer klubben Bushi i Helsinge, leverede nogle meget flotte præstationer da der for nylig blev afholdt Youth League i Bulgariens hovedstad Sofia.

Med 1.818 deltagere fra hele 72 nationer var det et af de største stævner som Bushi har prøvet kræfter med, og samtidig et stævne, hvor der blev kæmpet om points til verdensranglisten. Et stævne med niveau og sværhedsgrad der overstiger et verdensmesterskab, da hvert land måtte stille med flere kæmpere i hver klasse/gruppe.

I dette skarpe selskab blomstrede de to lokale piger. Vanesa Radakovic i klassen female +47 kg indledte med flotte sejre over modstandere fra Slovakiet, Skotland og Kroatien. I kampen for at nå semifinalen måtte Vanesa dog se sig snævert besejret af en kæmper fra Tyrkiet. denne kamp endte med cifrene 2-1 i modstanderens favør. Den tyrkiske pige vandt senere bronzemedaljen.

"Et meget flot comeback til Vanesa efter en længere skadesperiode, hun håber inderligt på en plads på det danske kumite landshold", lød det efterfølgende fra cheftræner og Bushi grundlægger Erling Marcussen.

Afgjort i sidste sekund

Erika Batakujevic, som opnåede en 5. plads ved EM i Rusland tidligere på året i -47 kg var denne gang gået en vægtklasse op til klassen Female Cadet -54 kg.

Hun fik en hård start, men sejrede 4-0 over en kæmper fra Kroatien, herefter blev det til sejre over modstandere fra Spanien, Makedonien og Rusland. I semifinalen blev det herefter en tæt og taktisk 1-0 sejr over en kæmper fra Ukraine.

I finalen ventede sølvvinderen fra sidste VM Amelie Voegelin fra Schweiz. De to gav hinanden en taktisk kamp der først blev afgjort i de sidste sekunder. De to kæmpere satser begge for at sætte det afgørende stød ind og rammer samtidig. Desværre markerer to af de tre dommere for schweizisk point og kun en dommer for dansk point. Det blev afgørelsen på finalen.

"Imponerende indsats af begge piger. Det viser at Bushi er med som en af de stærkeste klubber i Danmark i øjeblikket". Udtaler Erling Marcussen.

Næste udfordring er WIKF EM i Braga, Portugal sidst i juli måned, så der bliver ingen sommerpause for kæmperne i denne omgang.

Publiceret 07 June 2018 13:03