Der var hele 11 hold med i kvindernes DM-runde i Hundested. Foto Jan Stephan

Der var hele 11 hold med i kvindernes DM-runde i Hundested. Foto Jan Stephan

Forrygende rugby dag

Mere end 600 rugbyspillere satte hinanden stævne i Hundested

Af
Thomas Quvang

RUGBY Det blev en lørdag med strålende sol og en aldeles heftig regnbyge undervejs, da Hundested Rugby Klub var vært for en DM-afdeling for såvel ungdom som kvinder.

Godt 600 rugbyspillere var samlet på 11 rugbybaner på idrætsanlægget i Hundested, hvor også flere af fodboldbanerne var omdannet til rugbybaner.

På ungdomssiden havde Hundested hold med i alle rækkerne fra U/8 til og med U/18. Her gjorde U/10 og U/18 holdene den bedste figur og var med helt til finalerunderne, hvor begge hold tabte i finalerne.

U/18 spillerne skulle efter dagens stævne fortsætte U/18-landsholdssamling, hvor der var syv unge Sælhunde med i samlingen lørdag aften og søndag, som Hundested også var vært ved.

Damerne endte på 4. plads

I damerne DM-runde var 11 hold med. Her endte Hundested med at spille om 3. pladsen, men tabte denne kamp med 26–12 til CBS.

Hundested havde inden vundet 19-10 over Århus, tabt 27-0 til de senere vindere fra Frederiksberg, slået Exiles 26–19, så det var tilfredse spillere og træner, Jesper Birtø, som efter kampen fejrede det flotte resultat.

Kampene igennem viste både Amanda Jørgensen og Cheri Steenbjerg gode gennembrudskræfter og i kampen om tredjepladsen var de med en score hver med til at bringe Hundested foran 12–0, men holdkræfterne rakte ikke til hele kampen.

Og desværre måtte Jill Staal desværre allerede i første kamp afslutte sin rugbydag med et vrid i knæet.

Fodboldbanerne måtte tages i brug for at få afviklet de mange kampe. Foto Thomas Quvang

Fodboldbanerne måtte tages i brug for at få afviklet de mange kampe. Foto Thomas Quvang

20.000 kr til Støt Brysterne

Dameholdet havde inden dagen brugt mange kræfter på at indsamle og planlægge eventet 'Støt Brysterne', hvor mange lokale firmaer havde doneret gaver til auktion.

Indsamlingen, som også omfattede salg af trøjer gav godt 20.000 kr., som holdet vil holde gang i til den endelige landsindsamling i oktober.

Og klubben forventer yderligere penge til indsamlingen for cancerforskningen rettet mod brystkræft.

Det var en tilfreds ungdoms- og arrangementsformand, Tanja Hollerup, som sammen med de mange frivillige fra rugbyklubben kunne afslutte en succesrig dag på trods af, at der måtte holdes en halv times pause, mens 9 mm regn væltede ned over de meget tørre baner.

Så intet er skidt – uden det også er godt for noget, både for banerne og ekstra salg af tørre trøjer.

Publiceret 27 May 2018 00:00