50 år med esser på det røde grus

Hundested Tennisklub fejrer 50 års fødselsdag

Af
Thomas Quvang

JUBILÆUM “Klubben blev startet af frivillige kræfter i en have på Højgårds bane i de vilde tressere, det var unge mennesker med nye og friske ideer om sport. Dengang blev tennis i Hundested omtalt lidt som en snob-sport, det griner vi dog af nu, vi er kommet videre”. Sådan fortæller formand for Hundested Tennisklub Ann Charlotte Andersen i forbindelse med klubbens snarlige 50-års jubilæum. Det er lørdag den 2. juni, at klubben inviterer til åbent hus kl. 10-12 med taler, kaffe, hjemmebagt kage og en lille tår. Her vil 2. viceborgmester Helle Lunderød være blandt gratulanterne, ligesom repræsentanter fra Dansk Tennis Forbud og DGI lægger vejen forbi tennisanlægget i Hundested på dagen. På dagen er der frit spil på banerne frem til kl. 18 hvor der så er lagt op til et brag af en jubilæumsfest for klubbens medlemmer og inviterede gæster.

Baner i baghaven

Den stiftende generalforsamling var i juli i 1968. Dengang lå banerne i en privat have og medlemmer var der ikke mange af. Tandlæge Jacobsen og hustru var blandt de allerførste. Heldigvis havde mange tilflyttere stor interesse for tennissporten, og stille og roligt voksede tennisklubben i Hundested til det den er i dag, en aktiv klub med tennisspillere i alle aldre. “Vores klub har stor glæde af medlemmernes flittighed når der skal klargøres og ordnes baner”, fortæller Ann Charlotte og giver et fint eksempel: “I forbindelse med klargøringen af banerne i det tidlige forår, var der en herrespiller i klubben der havde slæbt 1.2 tons grus ind på banerne over to dage, det er altså stort af en mand på 78 år. Vi kan som klub slet ikke undvære medlemmernes hjælpsomhed”, siger Ann Charlotte der fortsætter: “Klubben står selv for alt vedligehold og vi joker ofte med, at vi skulle være en anden slags klub, så skulle vi bare møde op, spille vores tennis og så gå hjem igen uden dårlig samvittighed over, at der skal ordnes det ene eller det andet, vi håber at opnå politisk forståelse for, at tennisklubben også har brug for en hjælpende hånd”.

Formand Ann Charlotte Andersen ser frem til en hyggelig jubilæumsdag

Formand Ann Charlotte Andersen ser frem til en hyggelig jubilæumsdag

Venskab med Båstad

I forbindelse med jubilæet kommer der besøg fra venskabsklubben Båstad Tennis Klub og det er et besøg der glæder formanden: “Vi er stolte over vores samarbejde med Båstad, et venskab der har varet i mere end 25 år med to turneringer årligt, et i Båstad indendørs og et i Hundested udendørs. Vi spiller om en vandrepokal, den havner ofte i Sverige, de har nogle meget dygtige spillere, nogle af Sveriges bedste veteraner, så nogle gange er vi blevet spillet helt ud i hegnet. Til gengæld vinder vi altid 3. halvleg”, lyder det med et stort smil fra Ann Charlotte Andersen, som slutter:

Familie tennis

“Klubbens store ønske for fremtiden er at få medlemstilgangen til at stige efter nogle års stagnation, vi har en udfordring med at fastholde de unge, men vi forsøger og der er tegn på, at det vil lykkedes. Vores tiltag ’Familie-tennis’ er måske en del af løsningen, ligesom klubben igen i år er med i Aktiv Sommer i uge 27”. “Vores klub er nu en flot dame på 50 år, og det skal meget gerne fortsætte, der er ingen aldersgrænse for at kunne spille tennis, man skal ’bare’ svinge en ketcher for at kunne deltage og på den måde holde sig i form og samtidig deltage i al det sociale som hører med i Hundested Tennisklub”.

Publiceret 23 May 2018 00:00