LOKALDERBY:

Arresø sænkede Hundested

Spænding til det sidste inden Team Arresø kunne juble over sejren over lokalrivalerne Hundested

Af
Thomas Quvang

HÅNDBOLD Det blev lige præcis så tæt og spændende som forudsagt, da Team Arresø og Hundested søndag eftermiddag krydsede klinger i kvindernes Serie 1.
Men det var hjemmeholdet Team Arresø som kunne juble over sejren og to point da der blev fløjtet for sidste gang.
17-15 vandt Team Arresø efter en 8-7 føring ved pausen. Dermed holder Team Arresø trit med rækkens øvrige tophold, mens Hundested endegyldigt blev hægtet af trioen i toppen af rækken.

Afgørende kølighed

Det var Team Arresø der startede kampen bedst, og bragte sig foran 4-1.
Hundested svarede dog godt tilbage og fik hurtigt udlignet hjemmeholdets føring. herfra fulgtes de to hold ad resten af halvlegen.
Team Arresø kom rigtig fint ud fra pausen, indledte de sidste tredive minutter med fire mål på stribe og bragte sig foran 12-7, da lignede det en sikker hjemmesejr. Hundested smed dog på ingen måde håndklæddet i ringen og fik sig kæmpet tilbage i kampen. Trods en tæt afslutning på matchen fik Hundested dog aldrig kontakt, Team Arresø havde den afgørende kølighed i de sidste minutter til sikre sejren.
Trods mange tekniske fejl fra begge hold undervejs, var der flere stærke præstationer i begge lejre.
Rikke Johanssen viste sig endnu engang som en aldeles solid sidste skanse med utallige redninger i hjemmeholdets mål gennem hele kampen. I den modsatte ende spillede Tine Wichmann en stor kamp som playmaker med gode oplæg til medspillerne og flere fine gennembrud og scoringer.
Hos Hundested voldte især Camilla Larsen hjemmeholdet problemer, specielt i 1. halvleg hvor det blev til flere fine scoringer fra fløjen.

Amanda Jørgensen bragte Hundested på 1-0 - deres eneste føring i kampen.

Amanda Jørgensen bragte Hundested på 1-0 - deres eneste føring i kampen.

Uheldig dommer

Begge hold led dog under en ringe dommerpræstation, heldigvis var manden med fløjten lige dårlig til begge sider.
Så mange mærkværdige kendelser i en og samme kamp er heldigvis et særsyn, ingen linje overhovedet og en total skæv fordeling af udvisninger i en hård, men absolut fair spillet kamp, fortæller alt om en dommer der på ingen måde ramte dagen.

Publiceret 29 January 2018 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

DEBAT:

Vi skal opdrætte flere fisk

Af Brian Thomsen, direktør Dansk Akvakultur

HAVBRUG Vi er blevet bedre til at spise fisk, men vi skal gerne spise meget mere. Faktisk skal vi helst spise 350 gram fisk om ugen. Fisk er godt for hjertet, og det er en god kilde til proteiner, vitaminer og næringsstoffer. 

Men vi udfordres af, at der ikke er fisk nok i havene til at dække det voksende behov. Akvakultur hjælper med at lette presset på de vilde fisk og tegner sig for ca. halvdelen af de fisk, der hvert år spises verden over – og tallet vokser fortsat. Uden akvakultur ville der ikke være nok fisk til en voksende global befolkning. 

Danske havbrug er en miljøvenlig og ressourceeffektiv animalsk produktion med et lavt klimaaftryk pr. produceret kilo fisk. Alle videnskabelige undersøgelser viser, at der ikke kan registreres en negativ påvirkning af økologisk tilstand i havstrategiområder omkring havbrugene, og havbrugssektoren vil endvidere bidrage med flere fisk samt værdi, vækst og nye arbejdspladser i landdistrikterne.

Brede flertal i Folketinget har vedtaget tiltag, der skal understøtte vækst i danske havbrug. Tiltagene sikrer en god balance mellem benyttelse og beskyttelse af vores miljø- og naturressourcer.

Flere modstandere har desværre valgt at føre skræmmekampagne med falske påstande. Det gælder bl.a. Kirstine Bille (SF) i et debatindlæg den 16. maj. Det er ærgerligt, for det forplumrer en relevant debat om, i hvilket omfang vi ønsker at spise fisk, der er opdrættet under hensyntagen til strenge EU og nationale regler, eller om vi ønsker at behovet skal dækkes af import fra tredjelande.

I forhold til udtalelserne fra Kirstine Bille, så er fakta som følger:

Muslingeopdræt skal ikke løse problemer med lakselus, medicinrester og kobber af den simple årsag, at de danske havbrug ikke har problemer med hverken lakselus, medicinrester og kobber. Havbrugene skal overholde deres miljøgodkendelser og fødevarereglerne ligesom andre virksomheder. 

De nyeste videnskabelige undersøgelser viser, at der et miljømæssigt råderum i Kattegat på over 3.000 tons kvælstof. Derfor er der plads til at udlede ekstra 800 tons kvælstof fra nye havbrug. Det skal også nævnes, at de danske vandområder påvirkes af kvælstoftilførsler fra andre lande. I de åbne vandområder udgør de samlede danske bidrag ned til 1 %.

Det faglige netværk om marine virkemidler, som bl.a. omfatter en række universiteter, har vurderet, at muslingeopdræt er testet og klar til anvendelse. Muslingeopdræt kan være relevant i vandområder, hvor der ikke er et miljømæssigt råderum. Det gælder fx i mange kystnære vandområder.

Det er positivt, at Kirstine Bille, SF, debatterer fødevareproduktion og havbrug. Dansk Akvakultur deltager gerne i debatten, men vi vil insistere på, at debatten føres på et sagligt og fagligt grundlag og ikke med skræmmekampagne og udokumenterede påstande om fx lakselus og ødelagte badestrande.