En æra er definitivt forbi

Vinderød IF’s fodboldafdeling har scoret for sidste gang - Veteranerne fortsætter hos MLI

Af
Thomas Quvang

NEKROLOG ”Nu er det endegyldigt forbi, vi afholdte ekstraordinær generalforsamling lørdag formiddag med et eneste punkt på dagsorden, nedlæggelse af fodboldafdelingen i Vinderød Idrætsforening” Sådan fortæller formand Jens Christian Larsen til Halsnæs Avis, efter at Vinderød IF’s fodboldafdeling blev nedlagt over en kop kaffe og dertilhørende hos Café Charlie i Nørregade: ”Der var otte fremmødte og forslaget om at nedlægge fodboldafdelingen blev enstemmigt vedtaget. Det er selvfølgelig trist, men en del af udviklingen i vores område, og egentlig har fodboldafdelingen været i live meget længere end nogen havde troet på”, lød det endvidere fra Jens Christian Larsen.

Klubhuset brændte

Dermed blev der sat punktum for en æra og fodbold i Vinderød siden 1950’erne. Netop fodbolden i Vinderød Idrætsforening har de seneste tyve års tid kæmpet en hård kamp. Fra at være en veletableret klub med flere seniorhold og ungdomshold, gik det for alvor nedad fra midten af 90’erne. Da klubhuset brændte, som følge af et lynnedslag i 1993, forsvandt det fælles samlingspunkt og i årene herefter forsvandt de fleste af spillerne til naboklubberne, Frederiksværk, Brederød og Melby. Således var det herefter foreningens oldboys og veteraner som holdt liv i fodboldafdelingen. Og i takt med at årstallet steg i forhold til tallet på spillernes dåbsattest, var det krystal klart, at der indtil i lørdags, blot var få af ’Tordenskjolds soldater’ tilbage i fodboldafdelingen.

Snører støvlerne hos tidligere rivaler

”Allerede for 10-12 år siden forudså den daværende formand i fodboldafdelingen, Erik ’E.P’ Pedersen, at det ville blive svært at holde liv i fodbolden i Vinderød – han fik desværre ret, men det blev heldigvis til flere gode sæsoner for de gamle fodboldben i DGI’s Arresø-turnering”, lød det endvidere fra Jens Christian Larsen som sammen med de tilbageværende holdkammerater fremover snører støvlerne hos rivalerne fra Melby. ”De ti tilbageværende veteraner er alle startet op i MLI og har spillet med der i dette efterår, efter af vi måtte trække vores hold fra Arresø-turneringen. En stor tak skal lyde til MLI og især Lars Faurholm, for at tage imod os med åbne arme og inddrage os ’Vinderrødder’ til træning og kamp”, slutter Jens Christian Larsen.

Publiceret 13 December 2017 00:00

SENESTE TV