Selvforsvar på balkonen

Ving Tsun er kinesisk selvforsvar i en ren, enkel og konsekvent form

Af
Thomas Quvang

KINESISK SELVFORSVAR “Vi har haft en hård tid mens Frederiksværkhallen har været under ombygning, hvor vi ikke har haft mulighed for at træne andre steder end hjemme i garagen. Men nu er vi heldigvis kommet i gang igen, heroppe på balkonen i hallen” Halsnæs Avis aflagde en af kommunens mindre foreninger, Ving Tsun DVTF Frederiksværk, et visit onsdag aften i sidste uge og fik en snak med formand og instruktør (Sifu) Jan Andersen, , som har mere end 25 års erfaring indenfor dette intelligente nærkampsystem.

Glem traditionel kampsport

“Ving Tsun er ikke en sport i den forstand, at der kæmpes kampe mod hinanden og gives point som i andre traditionelle former for kampsport som brydning, judo, karate og boksning”, fortæller Jan Andersen og uddyber: “Det er aggresivt selvforsvar udfra et helt unikt udarbejdet system som har rødder helt tilbage fra gammel kinesisk tid, det foregår i en meget konsekvent, ren og enkel form”, siger Jan Andersen. Der trænes tre gange ugentligt på balkonen i Frederiksværkhallen, mandag og onsdag kl. 18-19.30 samt lørdag kl. 11 -12.30. Og der trænes efter et ganske simpelt system, hvor alle kan være med, ung som gammel, mand som kvinde og uanset niveau:

Ving Tsun er selvforsvar med rødder tilbage fra gammel kinesisk tid.

Ving Tsun er selvforsvar med rødder tilbage fra gammel kinesisk tid.

Nye ansigter velkomne

“Træningen er bygget op sådan, at alle kan være, det kræver egentlig bare et par indendørs sko, en t-shirt og et par træningsbukser, det kræver på ingen måde de vilde investeringer, at starte op, dog er aldersgrænsen sat til 15 år”, fortæller Jan Andersen som i samme moment byder nye ansigter velkomne til at stifte bekendtskab med ving tsun: “Selvfølgelig er alle mere end velkomne til at komme og være med, og se om netop vores form for selvforsvar er noget for en. “Vi træner alle faser, slag, spark, der trænes situationer, hvor offeret skal nedkæmpe en fysisk stærkere overfaldsmand på små arealer. Her bliver eleverne klædt på til ikke blot, at kunne værge sig mod et pludseligt og uvarslet angreb, men også et kunne uskadeliggøre den angribende part”, siger Jan Andersen og tilføjer: “allerede efter få træningssesioner er man godt rustet, hvis man skulle komme ud for en uheldig situation i hverdagen”.

10 klubber herhjemme

i hverdagen Ving Tsun står måske lidt i skyggen af andre former for kampsport herhjemme, men det til trods har den kinesiske form for selvforsvar vundet indpas i det danske, ligesom det er meget populært i udlandet. Således er der i skrivende stund registeret 10 forskellige klubber under DVTF (Danish Ving Tsun Federation) som har sit hovedsæde i Odense: “Alle disse klubber træner efter nøjagtig det samme unikke system, et system som konstant er under udvikling. Det betyder, at der er ens træningsmønster i disse klubber og fuldstændig ens retningslinier”, fortæller Jan Andersen og fortsætter:

Konstant udvikling

“Det betyder også, at jeg som Sifu hele tiden skal udvikle mig”. “Selv om jeg har 25 års erfaring, så kan jeg ikke hvile på laurbærrene og ’køre træningen på rutinen’. Den går ikke. Jeg deltager ved diverse seminarer, ligesom jeg flere gange årligt bliver testet af min Sifu fra hovedsædet i Odense. På den måde sikres og vedligeholdes standarden og strukturen i træningen”, slutter Jan Andersen.

Publiceret 08 December 2017 00:00

SENESTE TV