Masser af karate metal

Halsnæs Karate Do satte fornemt præg på DM i SKIF-regi

Af
Thomas Quvang

Karate Halsnæs Karate Do stillede med hele ti kæmpere til årets SKIF CUP 2017 - det nationale mesterskab indenfor genren Shotokan karate international federation. Den første kæmper der på gulvet var Jakob Fuchs i drenge 10 år, Jakobs første kategori var kata og her leverede han flotte figurer og gik til finalen, som han desværre tabte knebent, men en flot sølvmedalje til Jakob Fuchs. Rasmus Jeppesen og Jakob Fuchs stillede op i kategorien kumite drenge 10 år. De kæmpede begge flot men tabte deres indledende kampe.

Stærke piger

I kategorien kumite piger 10-11 år stillede Mathilde Dyrvang og Ida Mainz til start. De to piger kæmpede taktisk meget koncentreret og begge præsterede fantastisk flot på dagen med fire hårde kampe hver. Begge piger kom på podiet, Matilde Dyrvang som en stærk og nykåret dansk mester, og med en ligeså velfortjent bronzemedalje til Ida Mainz. Silas Thorsen stillede til start i kategorien kumite drenge 9 år, og han vandt sin første kamp sikkert med et par flotte scoringer. Den næste kamp blev særdeles jævnbyrdig og måtte ud i omkamp. Her trak halsnæs-kæmperen desværre det korte strå. Også Lærke Ejsing måtte igennem en hård kamp og måtte tage tælling og til takke med et nederlag til puljens senere vinder.

Bronze til Frederik

Halsnæs karate-Do`s regerende danmarksmester Frederik Lundall Hansen var blandt favoritterne til at vinde kategorien kumite drenge 13 år. Men på dagen var det tydeligt, at Frederik ikke kunne få sine normalt så hurtige og sikre teknikker til at fungere. Med hård fight lykkedes det alligevel den forsvarende mester at kæmpe sig frem til semifinalen. Her blev det til et nederlag, og dermed en bronzemedalje denne gang.

Senior succes

Blandt seniorerne stillede Michelle Höpfner op i kvindernes åben klasse i både kata og kumite, men hun måtte se sig besejret i de indledende kampe. Det samme var tilfældet for Helene Marcussen, der stillede til start i kvindernes Master Kata. Også Wickie Schwartz stillede op i denne klasse og gik hele vejen til finalen, hvor det desværre blev til et ualmindelig tæt nederlag. En flot sølvmedalje til Wickie der fulgte den flotte præstation op i kumite, hvor hun efter flere hårde kampe sikrede en bronzemedalje. De meget flotte præstationer vidner om, at det er de rigtige ting der bliver arbejdet med i den forholdsvis unge klub i Halsnæs Kampsport Center.

Publiceret 26 November 2017 00:00

SENESTE TV