VIDEO:

“Drengene skal være klædt ordentligt på”

Emil, Alexander og Marko finpudser formen inden den første rigtige tur i bokseringen

Af
Thomas Quvang

BOKSNING Nedtællingen til den første rigtige tur i bokseringen er for alvor begyndt for for de tre nævekæmpere Emil Aagaard Ptak, Marko Popovic og Alexander Sandic.
Hvis alt går som planlagt så debuterer det lokale trekløver som kampboksere ved et stævne i FrederiksborgCentret i Hillerød lørdag den 2. december.

Hørm af sved

Halsnæs Avis lagde i sidste uge vejen forbi Halsnæs Kampsport Center, hvor Frederiksværk Bokseklub har til huse, for at overvære træningen op til debut'en i slotsbyen.
Og jo tak, der bliver gået til stålet i træningslokalet. En god solid hørm af sved er det første der møder en, i træningslokalet, hvor op imod 30 boksere tæsker løs på sandsækkene, plethandskerne og på hinanden.
I den opstillede boksering er det den tidligere sværvægts-champ Milo Paunovic som 'pisker' de tre unge fightere, der bliver trænet benhårdt med plet-handsker og der bliver skyggebokset og sparret mod hinanden til den store guldmedalje, mens musikken pumper (alt for) højt ud af højtalerne i lokalet.

Marko Popovic tæsker løs på plethandskerne med træner Milo Paunovic

Marko Popovic tæsker løs på plethandskerne med træner Milo Paunovic

“Den gamle skole”

”Det er nogle rigtig gode drenge de her, men der er selvfølgelig en hel del der skal finpudses inden det bliver alvor. Det er mit og trænerteamets ansvar, at drengene er klædt ordentligt på inden de skal i ringen første gang – og jeg er af den gamle skole, de bliver ikke sendt i ringen uden at være klar”, siger Milo Paunovic.
Udover megen træning i disse dage, er der også en del formalia der skal være på plads:
”Man får ikke bare lov til at tage handsker på og gå i ringen, bokserne skal hver især igennem en lægeundersøgelse og have grønt lys fra lægen. Derudover skal alle kampboksere godkendes af DABU (Dansk Amatør Bokse Union) og alle kampboksere skal have en startbog, det er obligatorisk”, siger Milo Paunovic.

Råstærke Alexander Sandic er klar dele øretæver ud til modstanderne

Råstærke Alexander Sandic er klar dele øretæver ud til modstanderne

Trekløver med selvtillid

Det er tre fightere der ser frem til debut'en i bokseringen. Nerver er ikke et tema, men der er alligevel lidt sommerfulgle i maven inden det går løs:
”Nervøs, det er jeg på ingen måde, men det er da klart, at jo nærmere det kommer, så kan det da godt kilde lidt i maven. Jeg er meget optimistisk og meget fortrøstningsfuld, jeg har lært at passe på mig selv”, lyder det fra 18-årige Emil Aagaard Ptak, der har trænet boksning i 1½ års tid, og som senest scorede fine point for en stærk teknisk præstation ved et breddestævne i Slagelse.
Nogenlunde samme toner lyder fra 16-årige Marko Popovic som opnåede højeste pointscore ved selvsamme breddestævne:
”Jeg føler mig i rigtig god form, har trænet seriøst og målrettet i lidt over et år her i bokseklubben, og derudover løbetræner jeg flere gange om ugen ved siden selve boksetræningen. Jeg er frygter på ingen måde min første rigtige kamp, jeg er klar”, siger Marko Popovic.
Også 15-årige Alexander Sandic deltog i breddestævnet i Slagelse, men det blev en kort fornøjelse, da kamplederen valgte at stoppe kampen tidligt – der var for stor niveauforskel, Alexander var alt for råstærk i forhold til sin modstander:
”Jeg har prøvet andre former for kampsport, bl.a. taekwondo, inden jeg for omkring tre år siden stiftede bekendtskab med boksningen”, siger Alexander der har en frisk tilgang til sin sport og kommende modstander: ”Der er lidt sommerfugle i maven, det skal der være. Men jeg er klar og han skal bare ha' nogen på ørerne”, siger Alexander Sandic med et glimt i øjet.

Publiceret 16 November 2017 00:00

SENESTE TV