Årets Stålmand sigter mod nye højder

Brian Petersen har sat kursen mod verdensmesterskaberne på ironman-distancen

Af
Thomas Quvang

STÅLMAND ”Det var en fantastisk oplevelse, jeg kunne mærke opbakningen hele vejen igennem den publikumsvenlige rute og især på den afsluttende løbetur, hvor rigtig mange heppede på mig”. Det er blot lidt over en uge siden, at Brian Petersen sikrede sig titlen som årets Stålmand i Frederiksværk, da han i ensom majestæt krydsede målstregen ved Gjethuset som vinder på den ½ ironman – 1.9 km. Svømning, 90 km. Cykelløb og 21.1 km løb.

Lokalkendskab

En stærk præstation af 33-årige Brian Petersen fra Frederiksværk der brugte 4.43.05 timer på den hårde tur gennem Frederiksværk og omegn. Det var især på den afsluttende halvmaraton, at ’skabet’ blev sat på plads: ”Jeg kendte jo ruten særdeles godt via mit lokalkendskab, og vidste at jeg skulle passe på med at presse den for hårdt på cykelturen, derfor slap jeg de to foranliggende konkurrenter midt på cykelruten, for at økonomisere med kræfterne og have lidt ekstra til løbeturen”, fortæller Brian Petersen. Det viste sig, at være en rigtig god taktik – Brian fortsætter: ”Jeg var hhv. otte og seks minutter efter de to førende da der blev skiftet til løbeturen, men løb mig stille og roligt ind på dem. Jeg overhalede så den førende med omkring 1½ kilometer tilbage, og herfra satte jeg tempoet yderligere i vejret gennem Nørregade og ned mod opløbet ved Gjethuset”, siger Brian som deltog i Stålmanden for tredje gang. I de to foregående år er det blevet til hhv. en 5. og en 2. plads i Frederiksværk.

Sejren er hjemme - Brian Petersen i ensom majestæt mod målstregen.

Sejren er hjemme - Brian Petersen i ensom majestæt mod målstregen.

Triatlon - en helt ny verden

Det er blot tre år siden at Brian Petersen kastede sig over triatlon-sporten, men på de tre år er det gået rigtig stærkt: ”Jamen jeg startede nærmest helt fra scratch, jeg havde inden da spillet lidt fodbold i Brederød og spillet badminton på absolut hyggebasis, med triatlon var det nærmest en helt ny verden som åbnede sig for mig, jeg blev ganske enkelt grebet af det med det samme. Samtidig har jeg nærmest fra dag et trænet målrettet og vidst præcist hvad jeg ville med det her”, siger Brian Petersen som til daglig passer sit arbejde som projekt-teknikker for et firma i Stenløse, og som bruger sin fritid på træning, et sted mellem otte og tyve timer pr uge.

Først Texas, så Hawaii

Måske træningsmængden bliver forøget den kommende tid. For en sejr i Stålmanden på hjemmebanen i Frederiksværk er ikke ensbetydende med, at der hviles på laurbærene. Målet for det kommende års tid er sat: ”Jeg fortsætter træningen med henblik på deltagelse ved en ironman i Texas til april 2018. Her er det min ambition og mit store mål, at komme i mål i en tid omkring ni timer og derved kvalificere mig til verdensmesterskaberne på ironman-distancen på Hawaii til oktober 2018”, siger Brian og tilføjer: ”Det kræver selvfølgelig en masse træning, og udover træning hjemme og diverse testløb er der en træningslejr i udlandet på tegnebrættet. Det gælder om at få højdemeter i benene og masser af vind på næsen samt få trænet i åbent hav med bølger, det kunne f.eks. være på Mallorca eller Lanzarote”, forklarer Brian Petersen som samtidig slår et slag for den lokale triklub i Frederiksværk:

Ny klub med plads til alle

”Tri-klubben i Frederiksværk har vel blot ½ års tid på bagen, men det er en rigtig god klub, hvor der er plads til alle uanset niveau, rutine og ambitioner. Klubben har et meget fint samarbejde med Frederiksværk Motions Cykel Klub og har ligeledes egne baner i svømmehallen til træning, så har man lyst til at dyrke trisporten vil jeg da anbefale, at man lægger vejen forbi og evt. tjekker vores facebook-side. Samtidig behøves trisporten ikke, at være nogen specielt bekostelig affære. Der er stor forskel på ’Nice to have’ og ’need to have’. Et par badebukser, et par løbesko og en cykel der opfylder kravene til færden i trafikken er i princippet nok til at komme i gang, så kan man altid bygge på efterhånden”, slutter årets Stålmand Brian Petersen.

Publiceret 13 September 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.