10-årige Malthe gav konkurrenterne baghjul

Af
Thomas Quvang

GOKART “Far, jeg kan mærke, at jeg vinder i dag”. Sådan lød det fra 10-årige Malthe V. Hansen fra Ølsted, umiddelbart inden, at finalen om det nordiske mesterskab i gokart-klasserne Rotax Micro 9-11 år, blev kørt søndag eftermiddag på banen i Ikast. Den optimistiske udmelding kom til at holde stik, men der måtte kæmpes for det. Først på aller sidste omgang af de i alt 14, lykkedes det Malthe V. Hansen at presse gokarten forbi i de førende kørere og krydse målstregen som den første. Malthe V. Hansen startede finalen på 7. pladsen, men kæmpede sig allerede i første sving op på en 4. plads. Så satte regnen ind, men den våde bane var ikke noget der slog den unge racerkører ud. Efter fire omgange havde Malthe kørt sig op på en 3. plads, og indledte herefter jagten på de to foranliggende racere. Det lykkedes på sidste omgang, at give de førende konkurrenter baghjul, og dermed kunne Malthe V. Hansen kåres som nordisk mester. En flot bedrift af den unge racerkører fra Ølsted.

Publiceret 08 August 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.