Oprykning mod alle odds:

“Den havde vi ikke set komme”

Sonny Mikkelsen og Nikolaj Pagh samlede et nyt mandskab - og fejrede oprykning mod alle odds

Af
Thomas Quvang

OPRYKNING Dønningerne har endnu ikke lagt efter at FFK for kort tid siden fejrede oprykning til Serie 1.
En oprykning som ikke mange i deres vildeste fantasi havde troet på, da holdet efter første del af turneringen gik til vinterpause velvidende om, at der skulle en helt ny sammensætning til på banen og på bænken, når foråret skulle spilles.
Væk var hele ni spillere fra efteråret, ligesom der skulle udskiftning til på trænerposten.
Nu endte det hele med en fantastisk oprykning efter et forår der blot bragte et enkelt nederlag, da det hele egentlig var afgjort.

“Frygtede ridser på cv’et”

Den oprykning havde ikke mange set komme for tre måneder siden, heller ikke det nye trænerteam Sonny Mikkelsen og Nikolaj Pagh:
”Nej, det havde vi godt nok ikke og ærligt talt frygtede man egentlig kortvarigt, at overtagelsen kunne give en lille ridse på træner- cv'et”, lyder det fra Sonny Mikkelsen og Nikolaj Pagh, da avisen satte dem stævne på træningsbanen et par dage efter oprykningen.
”Til at starte med var det tanken, at hjælpe klubben i en svær situation, da vi sagde ja til at overtage efter Kim Christensen”, lyder det endvidere fra Sonny og Nikolaj som trods nul sejre i træningskampene op til forårspremieren, anede, at det her slet ikke var så tosset endda:

Meget ung trup

”Resultaterne i træningskampene var ikke prangende på nogen måde, men vi oplevede alligevel et opadgående spillemæssigt mønster i disse kampe og fandt jo samtidig ud af, at vi arbejdede med en meget ung, bred og homogen trup med hjertet det rette sted”.
”Mon ikke også, at netop den unge gennemsnitsalder kom os til gode i løbet af foråret. De unge gutter havde ikke noget pres på sig, for ingen regnede jo med dem omkring eventuel oprykning alligevel”, spørger Sonny Mikkelsen, mens Nikolaj Pagh supplerer:
”Vi har samtidig haft den fordel, at undgå skader i truppen. Der har kun været en enkelt spiller skadet i længere tid i opstartsfasen og samtidig har vi kun haft en spiller i karantæne i hele foråret, og det var kun i en kamp”, siger Nikolaj Pagh, der sammen med Sonny roser indstillingen hos spillerne:
”Nogle mener vi har været heldige, med sene udligninger og heldige mål i de tætte kampe, men det giver vi ikke så meget for, det er en del af gamet. I de kampe hvor vi jagtede udligning, der var det da os der satsede i slutfasen og det var 'drengene' på banen, der opsøgte heldet og kæmpede til sidste fløjt”.

Meget kort sommerferie

Nu venter der så en ganske kort sommerferie, inden det går løs i Serie 1.
Der er hygge-træning hver torsdag indtil Sonny og Nikolaj kalder til første træning den 18. juli.
Her starter forberedelserne til den kommende sæson i Serie 1. En sæson, hvor der på ny vil ske ændringer i truppen om end ikke i samme målestoksforhold som tidligere på året. Thomas Bloch og Jonas Berthelsen er definitivt væk fra truppen, mens der er tvivl om enkelte øvrige spillere.
”Den ta'r vi til den tid, nu står den på velfortjent ferie, og så ser vi ellers frem til et par træningskampe og derefter et meget spændende efterår”, slutter Sonny Mikkelsen og Nikolaj Pagh der sammen med 2. holdstræner Niels Lindegaard kan kigge tilbage på et forår med to oprykninger og frem mod betydeligt stærkere modstand når den nye sæson fløjtes i gang i weekenden 19. -20. august.

Publiceret 29 June 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Halsnæs Avis
SENESTE TV