Debutanter fejede al modstand til side

Mange fine præstationer ved årets Gladsaxe Cup

Af
Thomas Quvang

KARATE Halsnæs Karate-Do var repræsenteret med 18 kæmpere og coaches, da årets Gladsaxe Cup for ganske nylig blev afviklet. Det er et af landets største stævner med omkring 600 deltagere fra 40 forskellige klubber. På forhånd var forventningerne i top, koncentration, teknik, balance og koordination skulle gå op i en højere enhed.

Skarpe figurer

Kata, figurøvelser, var første del af stævnet. En meget vigtig disciplin i karate som danner fundamentet for styrke og balance. Koncentrationen nærmest lyste ud af kæmpernes øjne, da de gik ind på arealet. Nu skulle mange timers træning brændes af i en opvisning, hvor øvelserne skulle udføres så skarpt, at man nærmest kunne skære sig på dem. De mange timers træning i dojoen bar frugt og viste, at Halsnæs Karate-Do har fat i noget af det rigtige. Først var de unge kæmpere på gulvet og fik i de store puljer kæmpet sig til flere sejre. Det blev til en rigtig flot sølvmedalje til Rasmus Jeppesen i kategorien drenge 9 år, bronze til Frederik Lunddal Hansen i kategorien drenge 12 år og bronze til Alexander Valentin Christensen i kategorien drenge 13 år.

På ukendt grund

Herefter var det de voksne der skulle på gulvet. Wickie Schwartz og Helene Marcussen havde udfordret hinanden, til at tage det store skridt og vove sig ud på ukendt grund. Når man først som voksen stiller op for første gang, kræver det ekstra mod og indre styrke. Det viste de to seje kvinder på fornemmeste vis, da Helene slog alle i kategorien og løb afsted med guldmedaljen. Wickie tog sig af sølvet og man kan roligt sige, at de fejede al modstand til side. Det er et tydeligt bevis på, at det aldrig er for sent at starte til karate og at karate er for alle.

To gange bronze

Efter figurøvelserne var der kumite, kamp, på programmet. For flere var det første gang de skulle stå over for en modstander, som ikke var en klubkammerat. Der blev udvist stort mod og kæmpet efter alle kunstens regler, men ikke alle fik opfyldt drømmen om at komme på skamlen. Lærke Ejsing og Frederik Lunddal Hansen gik målrettet efter at få opfyldt deres drømme og mål for dette stævne, da de efter nogle rigtig gode og overbevisende sejre, begge kæmpede sig til en flot bronzemedalje. Alt i alt en fin dag for Halsnæs Karate-Do.

Publiceret 06 June 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV

Festival med politikor og Tæsk

HIMMELSTORM Årets Himmelstorm Festival i Torup kører med temaet På Tværs i et meget varieret program: I år står den på politikor, punkrock, kontroversielt feminsitsik hip-hop som lover "tæsk til alle", hollandsk afro-disco, et multi-etnisk kvindeorkester, en kælkebakke, kunst på tværs og meget mere.

"Derfor spænder programmet helt fra den kontroversielle rapper Nikoline - som i den grad fik medie-opmærkshed med singlen "Flertallet er dumme" til Københavns politikor, som består af 15 unifomerede syngende politibetjente, som synger trestemmigt kor og til "Forbidden Orchestra", som er 5 kvinder fra 5 forskellige lande, som spiller på instrumenter, som er kontroversielle eller forbudt for kvinder at spille på i deres hjemland," udtaler Maria Smidt, som er en del af Himmelstorms bookinggruppe.

På programmet er blandt andet Rest in Beats, Sonja Hald, Bite the bullet, Verdensmænd, Aksglæde, De Onde i børnekoncert med bl.a. Carl Quist Møller og Tobias Trier, Nexø, Arp Frique

"Vi glæder os meget til dette års festival, som i år ikke har et decideret hovednavn bortset fra det svenske reggae-band helt off, som nok er mere kendte i deres hjemland, da de ofte bliver gæstet af den svenske rapper Timbuktu. Vi kan dog ikke regne med at Timbuktu kommer med på himmelstorm - men man har jo lov at håbe", tilføjer Maria Smidt.

Himmelstorm løber af stablen d. 27. -29. juli i Økosamfundet Dyssekilde, og billetsalget er i gang på billetto.dk.