19-årige Olivia udlever rugbydrømmen

Olivia Nyenstad spiller rugby på ’højeste hylde’ i engelsk storklub

Af
Thomas Quvang

RUGBYeventyr ”Jeg vil da opfordre alle piger og kvinder i Danmark om at starte til rugby, og alle herrerne til at hive deres kone, kæreste, søstre og veninder med på banen”. Sådan lyder det fra 19-årige Olivia Nyenstad som har kastet sig ud i et rugby-eventyr af de helt store. Olivia Nyenstad fra Hundested, er for kort tid siden flyttet til London, og her udlever hun rugbydrømmen fuldt ud.

startede som 11-årig med drengene

”Jeg havde en forhåbning om at kunne flytte min rugby til et højere niveau i forbindelse med min flytning til London, jeg havde dog på ingen måde forestillet mig, at jeg så hurtigt ville få chancen for at boltre mig de helt store herovre”, fortæller Olivia som startede som 11-årig i Hundested Rugby Klub, og som dengang spillede med drengene i den lokale klub. Olivia fortsætter: ”Allerede efter min første træning i den lille klub Hackney RK, introducerede pigerne fra holdet mig til deres tidligere kaptajn og nuværende Saracens-spiller (Professionel klub i London). Hun havde hørt om min træning med Hackney og var imponeret. Hun syntes jeg skulle komme forbi og prøve at træne med”, siger Olivia der tog udfordringen op, med lidt bange anelser: ”Jeg følte mig på ingen måde klar til dette spring, min fysiske form haltede gevaldigt efter seks måneders pause pga. kyssesyge. Omvendt udvikler man sig mest udenfor sin komfortzone, og denne mulighed ville være synd og skam at afslå” Lyder det fra Olivia der fortsætter:

Olivia i aktion med den ovale bold.

Olivia i aktion med den ovale bold.

’Starstruck’

”Min første træning var helt vild og overvældende, der stod jeg som ’lille pige’ fra Danmark sammen med nogle af sportens mest anerkendte spillere – indrømmet, jeg var lidt ’starstruck’ og meget nervøs”. ”Den første træning var da også ganske forfærdelig, jeg formåede ikke at lave en ordentlig pasning den første halve time og min vejrtrækning var så heftig, at træneren spurgte om jeg var ok”, siger Olivia som håber på spilletid i det stærke selskab.

Nederst i hierakiet

”Jeg regner ikke med en ’cap’ i den igangværende sæson, men satser i stedet på 7’s sæsonen som starter op i juni. Det er muligvis en smule for optimistisk med en plads på holdet, selvom 7’s er min stærke side”. ”De andre piger her er så sindssygt dygtige, og det har været en kæmpe omvæltning at komme fra et hold i Danmark bestående at helt grønne piger, og med en hat som erfaren spiller og leder, til pludselig at være nederst i hierarkiet”, siger Olivia som kæmper en brav kamp for at tilspille sig en plads på holdet: ”Det bliver til almindelig rugbytræning tre gange om ugen og kamp hver weekend, og så er der alt det løse som gameanalysis, recovery, conditioning, fitness, core skills practice, physio osv. ved siden af, så der er nok at se til”, siger Olivia Nyenstad som dertil spiller hjemme i Danmark når der er turneringsweekender:

Hjælper barndomsklubben

”Da jeg blev 17 år måtte jeg ikke længere spille med drengene, og da Hundested ikke på daværende tidspunkt havde et kvindehold, flyttede jeg klub til CSR på Christianshavn”. “Så når jeg er hjemme i Danmark, så spiller jeg med tøserne fra CSR, og det nye hold fra Hundested får også en hjælpende hånd, da det jo er min barndomsklub”, slutter Olivia Nyensted.

Publiceret 19 May 2017 00:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV