Påskebold i Holland

HI-fodbolddrenge fejrede påsken på plænerne nær Amsterdam

Af
Thomas Quvang

FODBOLDSTÆVNE Påskedagene blev brugt på og omkring græsplæner i Holland for 52 fodbolddrenge og 6 ledere fra Hundested Idrætsklub. Fredag morgen kl. 5 kørte de med bus til det store stævne i Almere, i udkanten af Amsterdam, hvor de efter en lang tur blev indkvarteret på en lokal skole. Lørdag morgen var det tidligt op, allerede kl. 9 blev der fløjtet til kamp på de fire store stadions, hvor stævnets kampe blev afviklet. Der var kampe for U/12 holdet, de to U14 hold og U17 holdet, inden aftenen var nået og alle kunne indtage aftensmad og komme i seng for at være klar til søndagens mange kampe på de flotte og indbydende plæner.

Fine resultater

U/12 drengene klarede sig superflot, og kun et ærgerligt 2-1 nederlag til B93 fra Østerbro gjorde, at de sluttede efter et tysk hold som de ellers havde vundet over. U/17 drengene mødte nogle meget stærke hollandske modstandere, der spillede en del hårdere fysisk end man gør i Danmark. De tyske modstandere, heriblandt RB Leipzig blev besejret, men finalespillet glippede trods godt fodboldspil. De to U14 hold spilled også nogle fine kampe, og begge hold var tæt på semifinalerne i Challenge-Cuppen. Det blev dog kun det ene hold der slap igennem. Til gengæld vandt de deres semifinale inden de i finalen måtte se sig besejret af Herlev, som i øvrigt var det eneste danske hold de mødte undervejs.

Udlandet igen i 2018?

Turen var en helt igennem fantastisk tur, med nogle meget glade fodbolddrenge og ledere. En tur der både har styrket fodboldkunnen og det sociale sammenhold i klubben. Mon ikke der også bliver en stor udenlandstur næste år for HI’s unge fodboldspillere. Alle der var med var i hvertfald enige om, at det kunne være rigtig fint med en tur igen i næste sæson.

Publiceret 20 April 2017 13:00

Halsnæs Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Halsnæs Avis
SENESTE TV